Termocentrala Chiscani a trecut de la gaz metan la pacura | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Termocentrala Chiscani a trecut de la gaz metan la pacura

In conditiile in care, din cauza temperaturilor scazute din ultima perioada, presiunea gazului metan a scazut simtitor, Termocentrala de la Chsicani a trecut de citeva zile pe surse alternative, respectiv pacura. Asa cum a explicat conducerea "Electrocentrale" Sucursala Braila, trecerea a avut loc in urma cu doua zile si s-a efectuat fara probleme de ordin tehnic. "Avem o rezerva de circa 19.000 tone de pacura la rezerva de stat, in caz de forta majora, asa cum este situatia acum, se fac documente fie pentru imprumut de la rezerva de stat fie pentru cumparare de combustibil lichid, adica pacura. In cazul nostru s-a ales a doua varianta dar pentru ca procedurile specifice atit bancare cit si de transport induc o intirziere de citeva zile, vom lua din rezerva de stat si vom completa imediat dupa ce vin cantitatile contractate de la furnizori", a explicat directorul general al societatii, Viorel Cotiga. De asemenea sursa citata a mai precizat ca la acest moment unitatea functioneaza cu un grup cu doua cazane la o capacitate de peste 200 MW.
De altfel, intr-un comunicat de presa al Ministerului Economiei si Comertului, se precizeaza ca ministrul Codrut Seres a cerut "Termoelectrica" sa reduca la minim nivelul de consum al gazelor naturale si sa treaca pe surse alternative, precum pacura sau carbune.
In acelasi comunicat se mentioneaza ca distribuitorii romani de gaze naturale au anuntat ca Intimpina probleme In furnizare, drept pentru care ministrul Seres a solicitat, prin trei scrisori adresate ministrului rus al economiei, Gherman Oscarovici Gref, companiilor "Gazexport" si "Wintershall", respectarea prevederilor contractuale referitoare la livrarile de gaze catre Romania. In acelasi timp, ministrul economiei a solicitat companiilor "Romgaz" si "Petrom" sa-si mareasca productia proprie cu cite 1,5 milioane metri cubi de gaze naturale pe zi. Din depozitele subterane de Inmagazinare a gazelor se extrage zilnic o cantitate suplimentara de 3 milioane metri cubi de gaze naturale, pentru a acoperi nevoile de consum ale populatiei.
Cu privire la problemele raportate de distribuitorii de gaz metan, reporterii "Obiectiv" au luat legatura cu Regionala Galati a "Distrigaz Sud" de care apartine sectorul Braila, pentru a afla daca au fost inregistrate probleme cu presiunea gazului metan. Conducerea regionalei a dat asigurari ca furnizarea gazului metan, atit in Braila, cit si in Galati, nu are de suferit din cauza temperaturilor extreme, presiunea combustibilului gazos fiind cea reglementata.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro