Mergi la conţinutul principal

Terminal de gaze lichefiate in Portul Braila

Rusii au in plan construirea unui terminal de gaze lichefiate, intr-un port dunarean, Braila fiind nominalizta alaturi de Tulcea ca potentiala locatie pentru viitoarea investitie. Informatia a fost lansata de catre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) care in urma cu doar citeva zile a organizat o serie de seminarii in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Romano-Rusa. "Participantii la seminarii au identificat domenii de interes pentru colaborarea bilaterala, precum furnizarea de utilaj petrolier si de servicii aferente, preponderente in comertul bilateral din perioadele anterioare, ca si sectorul energetic, cu accent pe colaborarea pentru construirea unui terminal de gaze lichefiate, intr-un port dunarean, fie Braila sau Tulcea, a unui depozit de gaze lichefiate si a retelei de distributie la nivel national, cu posibilitatea de a exporta si in alte tari din regiune", potrivit CCIB.
Pe de alta parte, reprezentatii Camerei de Comert sustin ca o serie de banci cu participare de capital rusesc ar putea finanta constructia unor capacitati importante de energie regenerabila si realizarea unor structuri comune de cercetare-dezvoltare in domeniul energetic.
In plus, oamenii de afaceri rusi au remarcat oportunitatile legate de proiectul privind constructia unei autostrazi in jurul Marii Negre, care sa lege principalele orase riverane.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu