Mergi la conţinutul principal

Termen pentru judecarea cererii de recuzare în dosarul «Concivia»

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au stabilit noul termen de judecată în dosarul "Concivia", cauza în care se luptă Gheorghe Bunea Stancu cu Agenţia Naţională de Integritate fiind trimisă la un alt complet. Asta pentru că Stancu a formulat, la data de 24 februarie, cerere de recuzare a Completului nr. 1, care se ocupa de judecarea cauzei. După cum se arată pe site-ul ÎCCJ, dosarul "Concivia" a fost înregistrat la Completul 2, termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 10 martie.
Nu este pentru prima dată când Stancu formulează o astfel de cerere în acest dosar. Pe data de 17 iunie 2014, Stancu înaintase cerere de recuzare a completului de judecători, iar instanţa supremă a fost nevoită să acorde termen pentru discutarea ei, ceea ce a dus la o tergiversare a judecăţii. Cererea de recuzare formulată de fostul preşedinte al CJ Brăila, în dosarul nr. 8586/2/2011, a fost însă respinsă, la sfârşitul lui iunie 2014. Rămâne de văzut care va fi acum decizia judecătorilor.
Dosarul "Concivia" a fost înregistrat pe rolul Înaltei Curţi pe data de 30 ianuarie 2013, asta după ce, în septembrie 2012, la CA Bucureşti, Stancu a avut parte de o înfrângere. Judecătorii i-au respins acţiunea lui Gheorghe Bunea Stancu, ca nefondată, însă acesta a declarat recurs. În comunicatul din data de 21 septembrie 2011, inspectorii ANI au arătat că, în calitate de şef al CJ Brăila, Bunea Stancu a acordat cinci contracte în valoare totală de 2,7 milioane de lei, fără TVA, firmei "Concivia", pe care o controlează prin intermediul "Bursagrirom" SA.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro