Mergi la conţinutul principal

Terapiile cu ozon - beneficii și metode de administrare

Pentru cei care sunt în căutarea unor metode alternative prin care să aibă grijă de sănătatea corpului lor, în completarea unui stil de viață sănătos, medicina integrativă oferă soluții variate de tratament și terapii personalizate, cu efecte vizibile încă din primele ședințe. Probleme precum disfuncțiile digestive, lipsa de energie, oboseala cronică, colonul iritabil, sistemul imunitar slăbit sau carențele nutriționale pot fi remediate cu ajutorul sesiunilor de hidrocolonoterapie efectuate în clinici de specialitate.

Cum se utilizează ozonul în medicină

Ozonul este un element cu efect puternic antimicrobian și antioxidant, motiv pentru care a devenit din ce în ce mai utilizat în medicină pentru a trata diverse afecțiuni, atât la suprafață, cât și în interior. Asta înseamnă că în ultimii ani s-au dezvoltat tot mai multe terapii pe bază de ozon, cu forme de administrare variate, de la ozon injectabil, la insuflații, supozitoare sau tratamente topice. Ozonul neutralizează toxinele, diminuează inflamația, reduce efectele stresului oxidativ, stimulează circulația sanguină și susține sănătatea sistemului imunitar, fiind folosit ca tratament complementar pentru o gamă largă de probleme și afecțiuni.

Hidrocolonoterapia cu ozon - inovație în medicina integrativă

Una dintre cele mai utilizate metode de integrare a ozonului în terapiile medicale este hidrocolonoterapia cu ozon, o variantă îmbunătățită a procedurii clasice prin simplul fapt că apa utilizată este îmbunătățită cu acest element cu multe beneficii. Este folosită în majoritatea cazurilor ca etapă principală în procesul de detoxifiere și efectele asupra stării generale de sănătate se observă încă din primele minute după prima ședință.

 

Această procedură implică introducerea apei ozonate în colon cu o presiune controlată, ca mai apoi să fie eliminată împreună cu reziduurile și impuritățile acumulate în intestine. Cu alte cuvinte, hidrocolonoterapia cu ozon reprezintă spălarea și curățarea colonului pentru a elimina toți factorii dăunători care cauzează probleme de digestie.

Beneficii ale terapiilor cu ozon

Datorită proprietăților sale, ozonul acționează pe mai multe planuri, aducând beneficii vizibile încă de la prima sesiune de terapie. Procedurile de curățare cu apă ozonată susțin îndepărtarea paraziților, bacteriilor și a altor microorganisme periculoase din colon, în timp ce circulația sanguină este stimulată, fapt care contribuie la o mai bună oxigenare celulară și la accelerarea procesului de vindecare a țesuturilor afectate.

 

Hidrocolonoterapia cu ozon poate fi utilizată ca soluție adiacentă de tratament pentru problemele digestive și îmbunătățirea funcțiilor întregului sistem. Ajută la eliminarea materiilor și reziduurilor neeliminate în mod corespunzător, combate constipația și balonarea și ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos, ceea ce produce efecte benefice pentru sănătatea generală a organismului. Se susține astfel asimilarea nutrienților și sprijină sistemul imunitar, rezultând un nivel ridicat de energie și protecție împotriva factorilor de risc care apar ca rezultat al unei încărcături toxice acumulate în intestin.

Când se recomandă și când este contraindicată hidrocolonoterapia

Această soluție de tratament se folosește în combaterea constipației cronice și a afecțiunilor sistemului digestiv, însă poate fi utilizată și ca metodă complementară de detoxifiere sau de susținere a proceselor de pierdere în greutate. Deși este un tratament nedureros și minim invaziv, stimulând starea generală de sănătate, nu este recomandat în cazul persoanelor care prezintă perforații intestinale sau obstrucții, care se confruntă cu hemoroizi și sângerări sau cele diagnosticate cu afecțiuni cardiace severe, boli renale sau hepatice.

Unde poți efectua terapii cu ozon

Tratarea colonului cu apă ozonată se realizează doar în clinici specializate, prin metode adaptate nevoilor pacientului și unde starea de acestuia este monitorizată pe tot parcursul procedurii. Quantica 720 este un centru de medicină integrativă, unde specialiști cu experiență vastă în medicina cuantică creează scheme de tratament personalizate în funcție de starea de sănătate a pacientului pentru a susține vindecarea de la nivel celular.

 

Abordează diferit problemele de sănătate! Descoperă efectele medicinei cuantice în cadrul clinicii Quantica 720!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro