Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tentativa de omor ascunsa de Politie timp de 6 luni

Un caz incredibil: un individ a fost arestat abia ieri pentru o tentativa de omor comisa in noiembrie pentru ca dosarul cauzei a stat la Politie mai bine de jumatate de an. Inexplicabila intirziere a facut ca o arestare preventiva sa se produca la 6 luni dupa comiterea unei fapte atit de grave, timp in care agresorul ar fi avut timp nu doar sa se razbune pe familia victimei, dar si sa plece nestingherit din tara.
Din cauza acestei intirzieri a Politiei s-a ajuns ca abia ieri, la propunerea procurorului criminalist Mircea Ionescu, Tribunalul Braila sa dispuna arestarea preventiva, pe o perioada de 29 de zile, a lui Mircea Ivan, in virsta de 35 de ani, din localitatea Sutesti, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat. Potrivit mandatului de arestare preventiva emis de judecatorul Relu Perianu, "in ziua de 29 noiembrie 2005, aflat sub influenta bauturilor alcoolice si in conflict cu partea vatamata Costache Tismanas Vasile - pe o strada din comuna Sutesti -, invinuitul i-a aplicat acestuia o lovitura cu o coada de topor in cap, producindu-i leziuni ce au necesitat 73-75 de zile de ingrijiri medicale, precum si o lovitura sotiei acestuia, Marioara, peste coapsa, cu acelasi topor, producindu-i leziuni ce au necesitat 3-4 zile de ingrijiri medicale". Motivul pentru care agresorul a fost audiat atit de tirziu de catre procurorul criminalist este acela ca dosarul cauzei i-a parvenit acestuia, de la politie, abia in urma cu citeva zile.
Tata a doi copii minori, Mircea Ivan este vecin cu Vasile Tismanas Costache. In seara zilei de 29 noiembrie 2005, precizeaza procurorul criminalist Mircea Ionescu, in jurul orei 20.00 - pe fondul unor neintelegeri mai vechi -, cei doi barbati s-au imbrincit si s-au injurat reciproc, in prezenta unui alt consatean, Costel Cotet, care a incercat sa-i mai tempereze. La scurt timp, Vasile a pornit spre casa. Mircea l-a asteptat pe ulita, pe marginea santului (in apropierea casei) si, pe neasteptate, l-a lovit cu o coada de topor in frunte, doborindu-l la pamint. Sotia victimei, Marioara, care a sarit in ajutorul celui lovit, a primit si ea o lovitura de bita pe spate.
Vasile Tismanas Costache a fost transportat in coma la Spitalul Judetean Braila si, de aici, la Neurochirurgie Galati, cu TCC si facial, fisura de bolta craniana, fractura de arcada si alte leziuni grave. Lovitura aplicata de inculpat i-a retezat victimei nervul optic de la ochiul drept, ceea ce inseamna infirmitate fizica permanenta. Asa se face ca, in prezent, Costache vede numai cu ochiul sting. Cercetarile in aceasta cauza continua. Vom reveni cu amanunte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii