Mergi la conţinutul principal

Tentativă eşuată de schimbare a preşedintelui CJ Brăila

Unul dintre subiectele principale ale ultimei şedinţe ordinare a CJ Brăila din acest an a fost schimbarea sau nu a preşedintelui judeţului. Mai exact, consilierii liberali s-au ţinut de cuvânt şi în prezenţa senatorului Cătălin Boboc, la începutul şedinţei ordinare de miercuri, au propus suplimentarea ordinii de zi cu un proiect privind constatarea vacantării fotoliului de preşedinte şi alegerea unui şef oficial. Liberalul Ovidiu Nechita a fost cel care a ridicat subiectul şi a insistat mai bine de o oră pentru supunerea la vot a proiectului. De partea cealaltă, PSD-iştii, în frunte cu preşedintele interimar al CJ Brăila, au susţinut că aşteaptă o decizie clară din partea Prefecturii şi au cerut prudenţă în luarea unei decizii, deoarece o invalidare a acestei hotărâri ar duce la repercusiuni serioase, prin anularea tuturor actelor semnate de noul preşedinte.
"Evident că tema aceasta, domnilor consilieri şi domnilor invitaţi, ne preocupă şi pe noi consilierii PSD. Este adevărat, postul de preşedinte este de o lună şi ceva declarat liber la judecătorie, iar în urma documentelor care se plimbă ceva mai greu, cred că din 7 sau 10 decembrie, documentul se află la Prefectură. A ajuns foarte greu. În acest sens, noi am făcut o cerere la Prefectură, în care să ni se spună care este atitudinea prefectului faţă de legile în vigoare privind organizarea alegerilor la nivelul CJ-ului. Prefectura, la rândul ei, a făcut demersuri la Ministerul de Interne şi la Autoritatea Electorală Permanentă. A primit un răspuns de la minister şi de la AEP un alt răspuns, dar cu o anumită ambiguitate. De aceea, domnul prefect, în urmă cu câteva zile, a alăturat cele două texte şi le-a trimis la Ministerul de Interne pentru a afla răspunsul corect. Deocamdată nu a primit un răspuns. Având în vedere experienţa de anul trecut, mai puţin fericită cu infirmarea unor decizii ale consilierilor, sfatul grupului PSD este să fim puţin prudenţi", a declarat Viorel Mortu, subliniind că şi PSD are un proiect semnat şi pregătit pentru a organiza alegeri pentru şeful CJ.
Cu toate acestea, răspunsul nu a mulţumit tabăra liberalilor şi nu numai. Consilierul PNŢCD Gheorghe Chiru a criticat din nou faptul că PSD-iştii aşteaptă o decizie din partea prefectului judeţului Nicu Olteanu, subliniind că Prefectura nu are de ce să se amestece peste o hotărâre a CJ Brăila. Ţărănistul şi-a manifestat totodată nemulţumirea că prefectul nu se afla în sală în acel moment. După lungi dezbateri, acuzaţii, invocări ale legii şi insistenţe, propunerea a fost supusă votului, însă nu a primit girul majorităţii. Introducerea proiectului pe ordinea de zi a obţinut 11 voturi "pentru" din partea liberalilor, a ţărănistului Gheorghe Chiru şi a consilierului independent Marian Căpăţână şi 19 "împotrivă" din partea taberei pesediste. Rezultatul i-a nemulţumit la culme pe liberali, care au boicotat mai departe, prin neparticiparea la vot în cazul mai multor proiecte, unele privind patrimoniul, unde era necesară o treime de voturi pentru a fi aprobate.
Contactat de reporterii "Obiectiv - Vocea Brăilei", prefectul judeţului, Nicu Lucian Olteanu, a ţinut să sublinieze că CJ Brăila nu este subordonat instituţiei pe care o conduce şi că decizia de a organiza sau nu alegeri aparţine strict consilierilor judeţeni. Cu toate acestea, Olteanu a punctat că schimbarea preşedintelui CJ în acest moment nu ar fi una oportună.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro