Mergi la conţinutul principal

Tentativă de omor la o fermă de vaci din Jirlău

• agresorul a fost trimis în judecată • Lucian Eremia, de 28 de ani, zilier la o fermă din extravilanul comunei Jirlău, şi-a înjunghiat colegul la beţie • cu plămânii făcuţi ciur, victima a avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale • autorul tentativei de omor a sunat el însuşi la 112 şi le-a spus operatorilor că şi-a înjunghiat colegul

 

Zilier originar din localitatea Brăeşti, judeţul Buzău, arestat preventiv şi dat pe mâna judecătorilor, după ce l-a înjunghiat pe un coleg. Astfel, procurorul criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Lucian Eremia, în vârstă de 28 de ani, arestat preventiv în luna septembrie 2017, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Pe parcursul urmăririi penale, autorul agresiunii a recunoscut că l-a înjunghiat pe colegul de serviciu, însă a ţinut să precizeze că acesta “se manifesta violent”.

 

Victima către agresor: “M-ai terminat!”

Tentativa de omor s-a petrecut în luna septembrie 2017, la o fermă de vaci situată în extravilanul comunei Jirlău. La acea dată, inculpatul Lucian Eremia, victima Laurenţiu Eremia (cei doi nu sunt rude, deşi au acelaşi nume) şi alţi trei inşi (Florentin, Carmen şi Leonard) erau angajaţi zilieri agricoli şi locuiau la ferma de vaci. Corpul de clădire în care locuiau zilierii era format dintr-un hol şi două camere; pe peretele holului, aproape de intrare, pe un raft, se afla în permanenţă un cuţit cu lungime totală de 31 centimetri.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 18 septembrie 2017, începând cu ora 21:00, Lucian Eremia şi ceilalţi zilieri au fost în vizită la un coleg din comuna Jirlău, unde au consumat din belşug băuturi alcoolice. Au ţinut-o într-un chef până la miezul nopţii, când s-au decis să se întoarcă la fermă. Lucian Eremia şi colegul său, Laurenţiu Eremia, erau în stare de ebrietate, iar pe drum s-au luat la ceartă, pentru că nu puteau stabili “care dintre ei era mai şmecher” (!).

Grăbit, inculpatul a luat-o înaintea celorlalţi, simulând, totodată, că vorbeşte la telefon cu patronul fermei. Printre altele, Lucian a afirmat sus şi tare că va avea loc o crimă şi că îl va ucide pe Laurenţiu. După ce a intrat în clădirea în care locuiau, agresorul a luat cuţitul de pe raft, după care s-a aşezat pe un scaun, taman în faţa uşii. Carmen şi Leonard au intrat imediat după Lucian, iar acesta i-a împins pur şi simplu într-o cameră, spunându-le că “vrea să-l facă pe Laurenţiu” şi că, dacă vor ieşi din acea cameră, îi va tăia şi pe ei. A urmat agresiunea.

“Inculpatul s-a ascuns după uşa de acces, iar când persoana vătămată Eremia Laurenţiu şi martorul Ş. Florentin au intenţionat să intre, aproape simultan, inculpatul a apărut brusc în cadrul uşii şi i-a aplicat persoanei vătămate multiple lovituri cu cuţitul, semicircular, de la drerapta la stânga, în plan orizontal (...) Persoana vătămată a încercat să oprească loviturile cu mâna stângă, suferind astfel, plăgi tăiate palmare (de apărare). Victima a fugit apoi către curte, strigând <M-ai terminat!> şi s-a ascuns în spatele unui grajd, unde şi-a pierdut cunoştinţa”, precizează procurorul criminalist.

După ce l-a hăcuit pe Laurenţiu, autorul tentativei de omor de la ferma de vaci a părăsit locul faptei, dar a apelat numărul pentru urgenţe 112, spunându-le operatorilor stupefiaţi că l-a înjunghiat pur şi simplu pe colegul de muncă şi că avea cuţitul la el. În urma sa, zilierii de la fermă l-au găsit pe Laurenţiu fără cunoştinţă, l-au spălat de sânge şi i-au pansat rănile cu bucăţi de cârpă rupte dintr-un tricou. Victima a fost preluată apoi de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a primit îngrijiri medicale.

Agresorul a fost găsit şi dezarmat de către poliţiştii sosiţi la locul faptei, care l-au reţinut pentru audieri.

Potrivit Raportului medico-legal întocmit de medicii legişti, tânărul înjunghiat fără motiv de Lucian Eremia a suferit leziuni ce au necesitat 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, după ce i-au fost străpunşi plămânii, toracele şi coapsele. Victima a suferit leziuni şi la palma stângă.

Audiat pe parcursul urmăririii penale, autorului agresiunii de la Jirlău a recunoscut că l-a înjunghiat pe zilierul de la ferma de vaci precizând, totodată, că acesta s-ar fi manifestat violent. Lucian Eremia are antecedente penale, fiind anchetat într-un alt dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat. Pentru agresiunea comisă astă-toamnă la fermă, el a fost arestat preventiv în ziua de 20 septembrie 2017, la propunerea procurorului de caz.   

Cazul se află pe rolul instanţei de fond a Tribunalului Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro