Mergi la conţinutul principal

Tensiuni la negocierile dintre UE şi Marea Britanie

Dacă nu se va ajunge la un acord, un referendum privind viitorul Marii Britanii în UE va avea loc în iunie.
„Am făcut unele progrese, dar încă nu avem un acord. Şi, cum am mai spus, voi încheia o înţelegere doar atunci când Marea Britanie va primi ceea ce are nevoie. Aşa că ne întoarcem înăutru, vom depune mai mult efort şi voi face tot ce îmi stă în putere", a spus David Cameron, premierul Marii Britanii.
„Mai avem de lucru pentru că noaptea trecută s-au schimbat mai multe propuneri între unii şi alţii. În ceea ce priveşte Franţa, dorinţa este de a exista un singur regulament financiar aplicabil în toată Europa, să nu existe drept de veto sau impedimente pentru a putea lupta împotriva speculaţiilor şi a crizei financiare în acelaşi mod şi cu aceleaşi instrumente", a declarat Francois Hollande, preşedintele Franţei.
Londra vrea să impună mai multe restricţii muncitorilor care vin din noile state membre şi să diminueze ajutoarele sociale pentru aceştia.
În chestiunea suveranităţii, Marea Britanie cere mai multă libertate în luarea deciziilor pentru parlamentele naţionale. Bruxellesul spune că vrea menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, însă unele dintre aceste cerinţe sunt discriminatorii şi încalcă principiile fondatoare ale Uniunii Europene.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro