Mergi la conţinutul principal

Tensiuni în PNL Brăila: Alexandru Dănăilă, propus spre excludere din partid

* este o decizie adoptată deja de Biroul Politic Municipal al PNL, care îl vizează atât pe fostul lider al organizației județene, Alexandru Dănăilă, cât și pe fostul consilier municipal, Raluca Bucur * potrivit președintelui interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, cei doi au sprijinit pe față alți candidați decât cei ai partidului, în timpul campaniei electorale pentru Alegerile Parlamentare, situație care nu poate rămâne fără ecou * Dănăilă nu a dorit să facă niciun fel de comentariu deocamdată

 

Situație extrem de delicată pentru Alexandru Dănăilă, fostul lider al PNL Brăila, care este deja cu un picior afară din rândurile organizației. Mai exact, o hotărâre privind excluderea acestuia din partid a fost luată deja, miercuri-seară, în cadrul Biroului Politic Municipal (BPM) al PNL Brăila. Au fost vizați fostul președinte al organizației județene, Alexandru Dănăilă, care acum mai este doar simplu membru, precum și fostul consilier municipal liberal, Raluca Bucur, care în timpul campaniei electorale de la Alegerile Parlamentare s-a afișat pe rețelele de socializare alături de candidatul independent, Adrian Tabarac, ba chiar a și trimis comunicate de presă privind faptul că îl sprijină pe fostul PNL-ist. Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, președintele interimar al organizației județene, Cătălin Boboc, a precizat că deși inițial a anunțat că nimeni nu va fi exclus din partid, nu își mai poate menține această afirmație după întâmplările din timpul campaniei electorale de la Alegerile Parlamentare. Acesta l-a acuzat pe Dănăilă că a susținut pe față alți candidați decât cei ai partidului, lucru care nu poate rămâne fără consecințe, în opinia sa. Acesta a adăugat că excluderea a fost votată deja de BPM, astfel că produce efecte, chiar dacă ea trebuie validată și în cadrul Biroului Politic Județean. Potrivit lui Boboc, acest pas ar fi mai mult o formalitate. Liberalul a adăugat că o ședință a BPJ PNL va avea loc, joi seară, însă pe ordinea de zi nu se afla acest punct. Chiar și așa, Boboc a adăugat că situația poate fi discutată dacă vreunul dintre membri propune acest lucru.

”Nici după Alegerile Locale, pentru că imediat au început Alegerile Parlamentare, a fost calendarul extrem de strâns, astfel că nu s-a făcut o analiză a rezultatelor, a campaniilor, a implicării oamenilor, a pozițiilor pe care le-a avut fiecare dintre noi în aceste campanii. Ieri (n.r. - miercuri) a avut loc o ședință a Biroului Politic Municipal, în care colegii au discutat unele lucruri, printre care au luat și această măsură a excluderii a doi membri. Înțeleg că a fost un vot cu unanimitate. Atât. Nimic mai mult! Este vorba despre Alexandru Dănăilă și de Raluca Bucur. S-a votat. Trebuie validată această decizie în Biroul Politic Județean. Să vedem. Vom avea și în această seară (n.r. - joi seară) o ședință a BPJ. Să vedem când va avea loc această discuție. Dar un lucru este cert. Trebuie să ne învățăm odată în PNL, că nu poți să spui că ești liberal și acțiunile tale să fie exact invers. Adică să ai acțiuni îndreptate împotriva partidului, a candidaților partidului. Sunt sigur că noi am fost tot timpul un partid deschis și înăuntru s-au făcut dezbateri, s-au spus unele lucruri, opinii, de multe ori contradictorii, de multe ori chiar au apărut dispute. Dar una este să ai o dispută constructivă, și alta să te declari mare liberal, dar de fapt să nu faci nimic altceva decât atacuri, dacă vreți, la temelia PNL. Ori ești liberal, ori nu ești... Trebuie să fie extrem de clar pentru toată lumea! Nu poți să fii numai când îți convine! Restul sunt chestiuni care țin de bucătăria internă. Nici în polemică nu vreau să intru cu nimeni, nici nu vreau să creez conflicte”, a declarat Boboc.

Întrebat totuși în legătură cu afirmațiile sale precedente, în care a dat asigurări în mai multe rânduri, după venirea sa la conducerea interimară a PNL Brăila, că nimeni nu va fi exclus, acesta a adăugat: ”Eu nu aveam de unde să știu că unii se vor implica pe față să susțină alți candidați, să discute cu membri din partid și să îi îndemne să nu se implice în campanie. Nu aveam de unde să știu asta când am declarat că nu vor urma excluderi. Dar știți ce? Pot să înțeleg la un moment dat, că un membru în PNL nu este foarte încântat de o poziție a partidului sau un reprezentant al partidului. Este omenește, e firesc. Pot să înțeleg că pentru că nu crede într-un anume proiect, o anume idee sau un anume om, nu poate să fie foarte activ și foarte implicat. Să facă ceva constructiv. Și atunci, aleg să stea un pic deoparte. Să zicem. Dar ca să faci ceva împotriva partidului, asta nu mai înțeleg! Pentru că eu am mai spus. Aceste alegeri nu sunt despre un nume. Sunt despre putere sau opoziție. Despre două modele de guvernare - liberal sau social-democrat. Modele pe care le-am văzut în ultimul an, sau în ultimii șase ani. Despre asta erau alegerile. Despre modul în care PNL ar fi putut să se bazeze pe un număr de mandate în Parlament, care astăzi să îi permită să constituie mai ușor un guvern și o majoritate stabilă. Să nu mai trăim tot ceea trăim acum. Cum să vă spun, fiind nevoiți să vedem toată această discuție care a apărut și care ocupă agenda publică. Pentru că niște oameni nu sunt foarte hotăți ce vor. Or, pentru asta avem fiecare dintre noi o responsabilitate”.

Boboc a punctat că se așteaptă să urmeze discuții în PNL Brăila pe tema excluderii lui Dănăilă, însă nu și tranșarea situației în ședința de BPJ de joi seară. Chiar dacă, din punctul său de vedere, lucrurile sunt cât se poate de clare, din moment ce BPM deja a votat.

Contactat la rândul său de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, Alexandru Dănăilă, nu a dorit să facă niciun fel de comentariu, cel puțin nu până la clarificarea situației.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro