Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teheranul avertizeaza ca va riposta cu mijloace militare la orice agresiune

Teheranul, vizat de noi sanctiuni americane, va raspunde in forta la orice agresiune, avertizeaza generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revolutiei din Iran, informeaza agentia ISNA, citata de AFP.
"Iranul va raspunde la orice agresiuni intr-o maniera si mai dura. Dusmanii nu pot face nimic, iar declaratiile lor sint retorica pura", a declarat Jafari.
La 20 octombrie, unul dintre comandantii Gardienilor Revolutiei, generalul Mahmoud Chaharbaghi, promisese atacuri cu rachete si obuze "inca din primul minut" in cazul unor raiduri impotriva tarii sale.
Citeva zile mai tirziu, presedintele SUA, George W. Bush, evoca riscul unui al treilea razboi mondial, reiterind necesitatea impiedicarii Iranului sa obtina informatii referitoare la fabricarea armelor nucleare.
Vineri, Jafari nu a reactionat direct fata de decizia administratiei americane de a impune noi sanctiuni impotriva Gardienilor Revolutiei, dar a repetat ca amenintarile "unor lideri occidentali sint retorica pura".
"Eu nu le consider amenintari reale", a adaugat el.
Statele Unite au impus joi noi sanctiuni impotriva a trei banci iraniene, dar si impotriva corpului Gardienilor Revolutiei - armata ideologica a regimului -, acuzata ca a contribuit la dezvoltarea armelor de distrugere in masa, si impotriva unitatii Al-Quds a Gardienilor revolutiei, acuzata ca a sprijinit terorismul.




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii