Skip to main content

Teatrul va tine loc si de casa a casatoriilor, atit timp cit va fi nevoie

Directorul Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin, nu este deloc incintata de mutarea locului in care se oficiaza casatoriile civile din Palatul Administrativ, in institutia pe care o conduce. Dobrin spera ca aceasta situatie este una temporara, de cel mult citeva luni, dat fiind ca, spune ea, teatrul are un program de activitati care nu poate fi perturbat de oficieri, astfel incit acestea trebuie sa se desfasoare simbata si duminica numai intre orele 14.00 si 16.30. Intrebata daca ediul s-a consultat cu ea, inainte de a anunta public decizia sa cu privire la mutarea oficiului de stare civila in teatru, Veronica Dobrin nu ne-a dat un raspuns clar: "Domnul primar a venit la noi in teatru si a vazut care este situatia. In week-end, noi avem matinee si apoi, dupa-amiaza, avem spectacole. In plus, in perioada urmatoare mai avem o serie de manifestari culturale pentru care avem nevoie de liniste, trebuie sa armonizam programul nostru cu cel al oficierilor. Eu sper ca este doar o situatie temporara, pentru ca aceste oficieri sint zgomotoase si, in plus, dupa ce se termina, trebuie facut si curatenie, in zona respectiva. Nu este deloc simplu. De altfel, noi am trimis si un punct de vedere al institutiei, referitor la aceasta situatie".
In ceea ce-l priveste, primarul Aurel Simionescu este de parere ca nu oficiul de stare civila trebuie sa-si stabileasca activitatea in functie de teatru, ci invers, pentru ca, pina la urma, cladirea teatrului este a municipalitatii si trebuie sa fie pusa in slujba brailenilor: "E problema dumneaei, daca e nemultumita. Noi am avut simbata trecuta, de exemplu, 27 de casatorii si am inceput la ora 15 si am terminat la ora 17, in conditiile in care se asteapta unii pe altii, ca sa nu se vada miresele, ca sa bea sampania, sa manince piscotul, cum e traditia. Daca noi vom folosi aceasta formula, sa intre pe o parte si sa iasa pe alta, ca sa nu se impiedice nuntasii unii de altii, nu va fi nici o problema. Si vreau sa mai spun un lucru: institutiile Brailei sint ale Brailei si ale brailenilor, sa fim bine intelesi si nu facem programul teatrului sau al altor institutii dupa cum vrea nu stiu cine, ci il facem dupa cum este bine pentru comunitate. Teatrul va functiona, isi va desfasura activitatea in continuare, are program de la ora 18, ca si spectacol, la ora 17 se incheie totul pe partea de oficieri de casatorii civile, aceasta din urma activitate nu are legatura cu sala de spectacole, deci care este problema? Pina acum, cind faceam nunti care se plateau la teatru, nu era nici o problema? Ca aici e subiectul, ca se faceau nunti in sala de protocol, care se plateau la treatru - si atunci se puteau face oficieri si de la 18.00 la 18.30 si nu deranjau pe nimeni. Sa nu intram in polemici, ca nu este necesar".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu