Mergi la conţinutul principal
Invitați de marcă la manifestările dedicate copiilor

Teatrul din Pitești vă invită la spectacolul ”Fata moșului și fata babei”

* reprezentațiile spectacolului vor fi susținute în aer liber pe 12 august, la ora 18.30, în Parcul Monument, respectiv 13 august, la ora 11.30, în Gradina Publică din Brăila

 

Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești vine la Zilele Brăilei! Teatrul participă prin Secția de copii și tineret ”Așchiuță” la Festivalul Internațional de Teatru pentru copii și tineret ”Cărăbuș”, ediția a VII-a, în cadrul Zilelor Municipiului Brăila, cu spectacolul ”Fata moșului și fata babei”, regia artistică Toma Hogea. Reprezentațiile spectacolului vor fi susținute în aer liber astăzi, 12 august, la ora 18.30, în Parcul Monument, respectiv mâine, 13 august, la ora 11.30, în Gradina Publică din Brăila.

“Fata moșului și fata babei ” este un basm scris de Ion Creangă și publicat în 1877. Această poveste este transpusă scenic de actorii-păpușari, care aduc în fața publicului o căutare inițiatică a Binelui, întreprinsă de fata moșului, alungată de acasă de mama sa vitregă și de fata acesteia. Întâlnirile simbolice cu cățelușa bolnavă, cu părul, cuptorul, fântâna și cu Sfânta Vineri sunt pline de învățăminte legate de hărnicie, omenie, adevăr și dreptate. Metaforele, actorii și păpușile, într-o inspirată sinteză regizorală, deschid larg poarta mitică spre cunoaștere, în atmosfera satului românesc autentic.

“Cei mici, dar și cei mari, sunt poftiți să pășească într-o lume în care Binele și Răul îi pun deopotrivă la încercare, prin intermediul basmului clasic, rămas la fel de actual și astăzi”, au transmis reprezentanții Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești printr-un comunicat de presă.

Dramatizarea spectacolului “Fata moșului și fata babei” de Ion Creangă îi aparține lui Constantin Brehnescu, adaptare scenică și regie artistică lui Toma Hogea, scenografia este semnată de Mihaela Dinu Pițigoi, iar regia muzicală de Radu Sandulovici. Din distribuția spectacolului fac parte următorii actori: George Slătioreanu (Baba), Mihai Savu (Moșul), Gabriel Roșu (fata Moșului), Olga Podaru (fata Babei), Cristina Muscalu (Părul), Andreea Botescu-Boțîrcă/Cristina Muscalu (Pisica), Andreea Botescu-Boțîrcă/Alina Diaconu (Cățelul), Alina Diaconu (Cuptorul) și Aura Floroiu (Sfânta Vineri).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro