• Teatrul brăilean a pregătit publicului în acest sfărșit de săptămână două piese care nu ar trebui ratate • bilete la spectacolele din acest weekend pot fi achiziționate online, pe site-ul www.blt.ro, sau de la Agenția teatrală
Este vorba de ”Tache, Ianke și Cadâr”, de Victor Popa, în regia lui Radu Nichifor, scenografia semnată de Daniel Divrician. Vor fi două reprezentații, vineri, 8 noiembrie și duminică, 10 noiembrie, ambele începând cu ora 18.00, în Sala Mare. În distribuție: Tache - Zane Jarcu, Ianche – ValentinTerente, Cadâr - Marcel Turcoianu, Ana - Teodora Antal, Ionel - Adelin Ilie, Safta - Elena Andron, Ițic- Dan Moldoveanu.
Scrisă în 1932, piesa ”Tache, Ianke şi Cadâr” a trecut proba timpului şi a devenit unul dintre cele mai populare şi mai montate texte interbelice din literatura dramatică românească. Povestea celor trei mici negustori – un român, un evreu şi un turc – a căror tihnă monotonă e tulburată de o dilemă de ordin personal, redefineşte relaţiile interetnice şi, în profunzime, cele interumane. ”Tache, Ianke şi Cadâr” formulează întrebări şi propune răspunsuri actuale într-o manieră plină de umor, în care slăbiciunile umane sunt tratate cu o ironică indulgenţă, iar posibilităţile de negociere prin înţelegere reciprocă sunt evidenţiate cu o inteligenţă fină.
Iar sâmbătă, 9 noiembrie, ora 18.00, pe scena Sălii Mari, regizorul Alex Bogdan vă propune ”Toc Toc” de Laurent Baffie, ”povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședință ad-hoc de terapie în grup în cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. Piesa a devenit rapid un succes în Franța și în alte țări, datorită umorului său inteligent și abordării inovatoare a subiectului. Piesa explorează nu doar aspectele comice ale tulburărilor psihice, ci și modul în care oamenii se pot conecta și sprijini reciproc în ciuda diferențelor lor. Umorul piesei se bazează pe replici inteligente, situații absurde și ironie fină, ce pun în prim-plan complexitatea umană și fragilitatea fiecărui personaj”.
Scenografia aparține Clarei Șerban împreună cu asistenta Andreea Burlacu.
Bilete la spectacolele din acest weekend pot fi achiziționate online, pe site-ul www.blt.ro, sau de la Agenția teatrală, telefon 0239.613.969. Pentru a fi la curent cu evenimentele și suprizele ce vă așteaptă urmăriți site-ul www.tmf.ro, pagina de Facebook Teatrul “Maria Filotti” și Instagram “Teatrul Maria Filotti”.