Mergi la conţinutul principal

Teatrul ”Maria Filotti” începe anul în forță: ”Gaițele” și ”Bărbați, femei și viața dintre ei”, în acest weekend, la Sala Mare

* bilete la cele două spectacole pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală

 

Teatrul ”Maria Filotti” deschide anul 2022 cu două producții de excepție. Sâmbătă, 8 ianuarie, de la ora 18.00, la Sala Mare, sunteți invitați la spectacolul ”Gaițele”, de Al. Kirițescu, regia Radu Nichifor. Spectacolul se adresează în egală masură atât tinerei generații, dar și publicului matur, avizat și dornic de comedie. Regizorul Radu Nichifor merge dincolo de umorul replicilor și situațiilor, iar textul aduce pe scenă, la vedere, o lume autentică, deloc prăfuită și „foarte actuală”. O satiră socială, cum însuși autorul ei o numea, “în care m-am străduit, cu adevăr și mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toată hâda ei goliciune”, “Gaițele” sau “Cuibul de viespi”, cum se intitula la începutul anilor '30, reprezintă un text de mare forță dramatică, din care se degajă o energie uriașă.

Distribuția: Monica Zugravu-Ivașcu, Elena Andron, Ramona Gângă, Corina Borș, Dan Moldoveanu, Cătălina Nedelea, Florentina Popa, Iulia Vasilescu, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu și Valentin Terente. Decoruri și costume: Vioara Bara.

Duminică, pe 9 decembrie, tot de la ora 18.00 și tot la Sala Mare, sunteți așteptați la un alt spectacol de excepție: ”Bărbați, femei și viața dintre ei”, patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov, direcția de scenă Victor Ioan Frunză. ”Calhas” (”Cântecul lebedei”), ”Ursul”, ”Jubileul” și ”Cerere în căsătorie”, patru povești, patru bijuterii teatrale, patru “tablouri” în care cu greu nu te poți recunoaște! Patru pretexte de virtuozitate regizorală au fost transformate de inteligența, rafinamentul și intuiția regizorală într-unul singur, profund și unitar stilistic.

Cehov, alături de alți mari dramaturgi din istoria teatrului, a fost și rămâne unul dintre profunzii “terapeuți”, probabil și prin adevărul etern al abordării temelor universal valabile ale Umanității. Directorul de scenă, Victor Ioan Frunză, abordează celebrele pagini din creația dramaturgului rus, din punctul de vedere al inovării noțiunii de vodevil, astfel că, prin acest spectacol, luăm contact și cu postura de autor de comedie a marelui Cehov.

Distribuția: Alin Florea, Ramona Gîngă, Corina Moise, Valentin Terente și Adrian Ștefan. Scenografia: George Mosorescu.

Bilete pentru spectacolele din acest weekend pot fi achiziționate pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală 0239 /613969.

Conform reglementărilor în vigoare, capacitatea sălii este redusă la 50%, iar accesul publicului în sala de spectacol va fi permis, cu purtarea măștii de protecție, doar persoanelor care:

- sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, pe baza documentului doveditor;

- prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;

- prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, nu mai vechi de 48 de ore.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro