Mergi la conţinutul principal

Teatrul “Maria Filotti” vă așteaptă la ultimele reprezentații din acest an: “8 Femei” și “Bădăranii”

* “8 Femei” se va juca vineri și sâmbătă, pe 17 și 18 decembrie, de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin”, iar “Bădăranii” duminică, 19 decembrie, de la ora.18.00, la Sala Mare * bilete se pot achiziționa online, pe site-ul www.blt.ro, sau de la Agenția teatrală

 

Teatrul “Maria Filotti” din Brăila încheie anul 2021 cu trei reprezentații ale unor spectacole mult îndrăgite de public, programate vineri, sâmbătă și duminică.

Spectacolul “8 Femei” de Robert Thomas, regia Radu Nichifor, se va juca pe 17 și 18 decembrie, de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin” (Sala Studio). Acțiunea piesei este plasată în Ajun de Crăciun, atunci când capul unei familii bogate este descoperit mort în patul său, înjunghiat, iar ucigașul se pare că nu poate fi decât una dintre cele opt femei aflate în casă. Pe parcursul investigațiilor, fiecare dintre cele opt va avea o poveste de spus, iar secretele care vor ieși la iveală, vor adânci și mai mult misterul, căci toate opt sunt suspecte cu mobil întemeiat.

Cu o distribuție exclusiv feminină, textul lui Robert Thomas oferă excepționale partituri actoricești, opt biografii complexe așteptând voci puternice care să le rostească angoasele și să le joace destinul. Din distribuție fac parte actrițele Monica Ivașcu, Ramona Gîngă, Elena Andron, Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Narcisa Novac și Iulia Vasilescu. Scenografia spectacolului îi aparține Adelinei Pater, iar asistent scenografie este Ana Pavel.

Duminică, pe 19 decembrie, brăilenii sunt invitați la spectacolul “Bădăranii” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău, care se va juca de la ora 18.00, la Sala Mare. “Bădăranii” este o comedie clasică în trei acte, un spectacol în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu toanele lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soțiile lor fac tot cum le taie capul și la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei.

Spectacolul “Bădăranii” a fost pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, având o istorie remarcabilă în teatru dar și în cinematografie. Un text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfățișate de Goldoni direct, aspru, fără convenții stereotipe, fără improvizații cu alunecări în grotesc și vulgaritate, în care măștile și costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii.

Din distribuție fac parte actorii: Marcel Turcoianu (Lunardo), Cătălina Nedelea (Margarita), Ramona Gîngă (Lucietta), Zane Jarcu (Simon), Monica Ivașcu (Marina), Corina Georgiana Borș (Donafelice), Dan Moldoveanu (Canciano), Valentin Terente (Maurizio), Adrian ștefan (Filippetto), Silviu Debu (Contele Riccardo). Alte roluri: Ioana Dragu, Ionel Spălatu. Regia artistică, adaptare și ilustrație muzicală - Petru Vutcărău, scenografia - Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, traducerea - Sică Alexandrescu, coregrafia - Gelu și Dana Baciu.

Bilete pentru ultimele reprezentații din acest an pot fi achiziționate pe site-ul www.blt.ro sau de la Agenția teatrală, telefon 0239/613.969.

 

Accesul la spectacole se face și în baza unui test negativ

Teatrul “Maria Filotti” anunță spectatorii că accesul la evenimente se poate face și în baza unui rezultat negativ la testul RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore. Până de curând accesul la spectacole era permis doar pentru persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală. Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a extins accesul în spațiilor publice și pe baza unui test negativ, fie acesta RT-PCR sau test rapid.

Masca de protecție trebuie purtată pe toată durata spectacolelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro