Mergi la conţinutul principal

Teatrul “Maria Filotti” participă la două festivaluri naţionale

• spectacolul “Cântăreaţa cheală”, de Eugène Ionesco, a fost selectat în cadrul secţiunii concurs a Festivalului Comediei Româneşti - festCO, organizat de Teatrul de Comedie în perioada 25 mai – 2 iunie 2019, iar  BEFORE BREAKFAST, de Eugene O'Neill, regia Andrei şi Andreea Grosu, la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care va avea loc anul acesta în perioada 14-23 iunie

 

Stagiunea 2018-2019, una de excepţie prin anvergura proiectelor şi a regizorilor importanţi, aduce Teatrului “Maria Filotti” primele invitaţii, la două importante festivaluri naţionale.

Astfel, spectacolul CÂNTĂREAŢA CHEALĂ, de Eugène Ionesco, a fost selectat în cadrul secţiunii concurs a Festivalului Comediei Româneşti -festCO, organizat de Teatrul de Comedie în perioada 25 mai – 2 iunie 2019. Producţie a Teatrului “Maria Filotti” în regia lui Radu Iacoban, piesa a fost vizionată de comisia de selecţie a Galei UNITER 2019 şi are o distribuţie de excepţie: Valentin Terente, Ramona Gîngă, Silviu Debu, Corina Borş, Adrian Ştefan, Mădălina Anea.

“Cântăreaţa cheală”, scrisă în 1950, constituie debutul fulminant în dramaturgie al lui Eugène Ionesco, piesă care inaugurează teatrul absurdului şi demolează toate convenţiile dramaturgiei tradiţionale, urmată apoi de piesele “Lecţia”, în  1951, şi “Scaunele”, în 1952.

Pe lângă spectacolele selecţionate, ediţia a XVII-a Festivalului Comediei Româneşti festCO va avea în program spectacole invitate din ţară şi din străinătate, dezbateri, conferinţe, workshop-uri, lansări de carte, expoziţii şi proiecţii film. Anul acesta, festivalul va avea şi o secţiune dedicată Franţei, pentru a marca sezonul cultural franco-român 2019.

FestCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească. Începând cu 2006, festivalul a devenit competitiv, fiind acordate premii celor mai bune spectacole şi celor mai buni artişti la finalul fiecărei ediţii, în cadrul Galei Comediei Româneşti.

Teatrul “Maria Filotti’” participă cu spectacolul BEFORE BREAKFAST, de Eugene O'Neill, regia Andrei şi Andreea Grosu, la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care va avea loc anul acesta în perioada 14-23 iunie, manifestare festivalieră de mare anvergură, considerat al treilea festival de teatru din Europa, după cele de la Avignon (Franţa) şi Edinburgh (Scoţia).

Spectacolul BEFORE BREAKFAST a deschis cea de a XII a ediţie a Festivalului “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila” şi reprezintă, atât pentru teatru cât şi pentru cei doi regizori, dar mai ales pentru cei doi redutabili actori, Mihaela Trofimov şi Richard Bovnoczki, ocazia unei demonstraţii teatrale de mare intensitate, emoţie şi performanţă actoricească. Cadrul scenografic, creat cu rafinament de Vladimir Turturică, minimalist, dar esenţializat şi personalizat, devine al treilea “actor” al acestei drame.

Tema actualei ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este “a dărui”, iar printre cei care vor primi stele pe Aleea Celebrităţilor se numără doi mari regizori: Krzysztof Warlikovski şi Michael Thalheimer. Sunt invitate  producţii celebre de teatru, dans sau muzică, de la “Hamlet” al celebrului regizor Lev Dodin, până la producţia “Faust” prezentată de compania Contemporary Legend Theatre din Taiwan. Totodată, anul acesta, în extensia sezonului cultural România-Franţa, care a început în decembrie 2018 cu participarea TNRS pe scene Théâtre de la Ville din Paris cu trei spectacole, în  cadrul FITS 2019 vor fi prezente unele dintre cele mai importante teatre franceze.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro