• după reabilitare, consilierii municipali au aprobat reactualizarea valorii de inventar a clădirii Teatrului “Maria Filotti” • totodată, au predat imobilul în administrarea conducerii teatrului, pentru următorii 10 ani
Membrii mini-Parlamentului local au aprobat la cea mai recentă şedinţă ordinară reactualizarea valorii de inventar a Teatrului “Maria Filotti”, ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare a imobilului în acest an. Decizia a fost luată în unanimitate, alături de predarea clădirii în administrarea instituţiei Teatrului “Maria Filotti” Brăila, pentru o perioadă de 10 ani.
Astfel, clădirea situată pe str. Mihai Eminescu, nr. 2 figurează în prezent în documentele municipalităţii cu o valoare de inventar de 16.482.255 lei, la care se adaugă încă 1.708.943 lei ca valoarea a unor mijloace fixe şi alte 417.220 lei - obiecte de inventar. În total, obiectivul Teatrul Maria Filotti are o valoare de 18.608.419 lei, conform raportului proiectului de hotărâre.
Reactualizarea valorii de inventar a obiectivului Teatrul “Maria Filotti”, precum şi transmiterea imobilului în administrarea instituţiei conduse în prezent de Lucian Sabados a survenit la solicitarea Direcţiei de Patrimoniu.
Interesant de precizat este că potrivit contractului de administrare semnat autoritatea locală şi reprezentanţii Teatrului, printre obligaţiile proprietarului (Primăria) se numără şi controlul periodic al modului în care este folosit şi întreţinut imobilul, precum şi să îşi exprime acordul sau dezacordul în cazul în care administratorul solicită reparaţii capitale sau curente asupra clădirii.
De partea cealaltă, conducerea Teatrului se obligă, printre altele, să menţină destinaţia imobilului, să efectueze lucrări de amenajare, întreţinere, reparaţii, să întreţină clădirea precum şi accesoriile acesteia, dar şi să suporte cheltuielile lunare.
Reamintim că, recepţia lucrărilor de reabilitare a Teatrului “Maria Filotti” Brăila a avut loc în luna iulie 2016, însă după o perioadă extrem de îndelungată, plină de poticniri şi probleme legate de implementarea proiectului. Cea mai gravă întârziere a vizat reabilitarea acoperişului, după ce materialele selectate iniţial de proiectant au trebuit schimbate, ceea ce a dus la organizarea unei alte licitaţii, depăşirea termenului de finalizare a lucrării, precum şi întreruperea programului Teatrului la Brăila pentru câteva luni de zile.