Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

TC Venus a mentinut stacheta ridicata si in 2006

In urma rezultatelor interne si internationale, Tenis Club Venus a fost desemnat si in 2006 gruparea cu cele mai valoroase rezultate din tenisul de cimp brailean.
Clubului de tenis din Braila i-au intrat in palmares trei titluri nationale, o medalie de bronz la nationale si un loc intii la Mastersul rezervat copiilor de 12 ani care s-a derulat la Brasov.
Lider se mentine Sebastian Ionescu, tenismenul pregatit de Gheorghe Goleanu reusind sa cistige doua titluri, la simplu si la dublu la categoria de virsta 14 ani.
Colegul sau de club, Alexandru Tabirca, a fost de asemenea imbatabil anul trecut la cele doua mari competitii nationale. El a cistigat titlul de campion national la simplu si dupa aceea a obtinut medalia de aur la Mastersul de la Brasov, competitie care i-a reunit la start pe cei mai valorosi opt tenismeni din tara la categoria de virsta 12 ani.
Pe locul al treilea intr-o ierarhie a clubului figureaza Simona Pascau, tenismena de la TC Venus reusind sa-si treaca in cont o medalie de bronz in proba de dublu fete la Campionatul National rezervat categoriei de virsta 14 ani.
Zece dintre componentii gruparii brailene, Florina Zaharia, Adrian Bajenaru, Roxana Ribita, Cristina Iorgoveanu, George Halici, Andrei Teodor Vasile, Andra Popescu, Elena Cocias, Luiza Petcu si Cristinel Nedelcu s-au numarat printre protagonistii unora dintre concursurile nationale. Sportivii mentionati au obtinut 15 locuri intii, de 12 ori s-au situat pe locul al doilea si 20 de ori au ocupat treapta a treia a podiumului, la toate aceste performante contribuind in aceeasi masura intreg corpul de antrenori, Gheorghe Jalba, Gheorghe Matache si Gheorghe Goleanu.

Simona Pascau si Adrian Bajenaru s-au remarcat la stagiul din Spania

In concursurile internationale s-a remarcat Sebastian Ionescu. Elevul lui Gheorghe Goleanu a cistigat locul intii la Campionatul European al tarilor din estul Europei si titlul balcanic impreuna cu echipa nationala a Romaniei la categoria de virsta 14 ani.
In urma rezultatelor deosebite Sebastian Ionescu a fost cooptat in lotul european de copii ITF, fapt ce i-a permis sa efectueze un stagiu de pregatire in cinci tari de pe continent, Germania, Franta, Cehia, Olanda si Spania, iar la final a primit aprecieri favorabile din partea organizatorilor.
"Rezultatele lui Ionescu au fost excelente, dar si alti tenismeni ai clubului nostru au inceput sa promita. In vara anului trecut s-a organizat o selectie la nivel national la care au participat in jur de 100 de sportivi, miza fiind un cantonament in Spania pentru primii 16 clasati. TC Venus a avut doi reprezentanti si ambii si-au atins obiectivul. Simona Pascau a ocupat locul intii, Adrian Bajenaru s-a clasat al treilea si astfel cei doi au obtinut biletele pentru stagiul care a avut loc in perioada 20-28 august la Academia de Tenis "Sanchez - Casal" din Barcelona. Pentru ca si ei au trecut cu bine testele, primind aprecieri laudative privind nivelul ridicat de tehnicitate, consider ca 2006 poate fi considerat anul nostru de virf" a declarat antrenorul Gheorghe Goleanu.

"Am ajuns la TC Venus din intimplare" spune Sebastian Ionescu

Cel mai valoros tenismen brailean al momentului Sebastian Ionescu a aflat primele notiuni despre tenisul de cimp, in urma cu opt ani, la o selectie facuta la Scoala "Mihai Eminescu" de catre antrenorul Liviu Popov. Fericit ca a trecut testele, Sebastian a plecat a doua zi catre clubul de la Palatul Copiilor, unde antrena Popov, dar a gresit locatia si a ajuns la TC Venus, gruparea la care apoi avea sa cunoasca cele mai mari satisfactii.
"Trebuia sa ajung in Parcul Monument, insa, din cauza emotiilor eu am inteles gresit unde trebuia sa merg si am ajuns cu tata in Gradina Mare. Acolo am trecut pe linga primele terenuri si ne-am oprit undeva mai in spate, unde, intimplator am dat de cel care avea sa devina anterenorul meu, Gheorghe Goleanu" a explicat cu zimbetul pe buze cel mai bun tenismen brailean din 2006.
Sebastian Ionescu si-a adus apoi aminte de primul concurs la care a participat, dar si de complexul de inferioritate pe care il avea in fata lui Septimiu Stoica de la Valmet: "A fost foarte greu la inceput. Aveam opt ani cind am cistigat primul meci cu 12-0, intr-un turneu de categoria aIII-a, dar in turul al doilea am pierdut si instantaneu am inceput sa pling. Mama mi-a cumparat un ou kinder si cu greu m-am linistit. Dupa acel incident au urmat altele. De exemplu, a fost o perioada in care, ajungeam in semifinale, unde de fiecare data pierdeam in fata lui Septimiu. l-am provocat o data la un meci amical care a durat trei ore, l-am invins si din acel moment nu am mai avut probleme cu el nici in meciurile oficiale".
In afara de tenis, lui Sebastian Ionescu ii mai plac handbalul si fotbalul. El a facut parte din echipa de handbal a Scolii "Mihai Eminescu" care, in 2005 s-a calificat la etapa de zona si tot in aceasta faza a ajuns acum cu echipa de fotbal anul trecut.

A fost pe locul al optulea in Europa la categoria 14 ani

In palmaresul lui Sebastian Ionescu figureaza patru titluri nationale, la categoriile de virsta 10, 12 si 14 ani, la aceasta din urma fiind dublu medaliat cu aur atit la simplu, cit si la dublu.
Prima performanta internationala a venit la virsta de 10 ani cind s-a clasat pe locul al treilea la un turneu international in Franta, pentru ca in 2006 sa devina campion al Europei de Est, dar si campion balcanic.
"Rezultatele internationale sint cele mai valoroase, iar dintre ele, pentru mine un loc aparte l-a avut Campionatul European pe echipe, competitie care s-a desfasurat in mai multe tari si in care i-am invins pe primii patru jucatori de pe continent. Vreau sa multumesc pe aceasta cale conducerii scolii "Mihai Eminescu' pentru faptul ca-mi permite sa ma pregatesc gratis in sala de sport. Pentru 2007 imi doresc sa particip la cit mai multe turnee in strainatate si sa depasesc locul al optulea in Europa, pozitie pe care am detinut-o la un moment dat" a mai adaugat Sebastian Ionescu, cel care in aceste zile participa la o selectie pentru cooptarea in lotul national la categoria de virsta 15-16 ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii