Mergi la conţinutul principal

Taxiul groazei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus, zilele acestea, trimiterea în judecată a inculpaţilor Nicolae Ion, în vârstă de 27 de ani, zis "Nicu Taxi", Florinel Alin Ion, de 20 de ani (fratele lui Nicolae) şi Aurel Palela, de 20 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi ameninţare (în cazul primului inculpat). Fraţii Ion sunt în prezent arestaţi în altă cauză penală, instrumentată de DIICOT, fiind acuzaţi de implicare în traficul de minori şi proxenetism (reţeaua lui Ionel Ion, zis "Taxi", destructurată de Biroul Teritorial Brăila).
Nicolae Ion a trăit în concubinaj cu minora E.F., precizează anchetatorii, şi au împreună un copil. Anul trecut, cei doi s-au despărţit, iar tânăra s-a refugiat la bunici, în oraşul Însurăţei. În seara zilei de 27 mai 2013, Nicolae Ion s-a hotărât să se deplaseze în oraşul Însurăţei, ca să o ia cu forţa pe fosta concubină şi să o aducă la locuinţa sa din municipiul Brăila.
Bărbatul a apelat la ajutorul fratelui mai mic, Florinel Alin Ion, care a acceptat să-l însoţească. Al treilea membru al "comandoului", Aurel Palela, este amic cu cei doi inculpaţi. Atacatorii s-au înarmat cu un cuţit şi cu o bâtă (de fapt, un picior de scaun) şi s-au deplasat în oraşul Însurăţei, îmbarcaţi în taxiul marca Dacia Logan condus de Vasile Mărgean.
Fraţii Ion şi prietenul Palela au ajuns la locul faptei în jurul orei 1:30, când toţi ai casei dormeau. Îndrumaţi de Nicolae, care cunoştea zona, inculpaţii au dat buzna în casa în care se afla fosta concubină împreună cu mai multe rude, intrând în curte pe latura de est. Concubinul scandalagiu a pus mâna pe cuţit, iar Palela s-a înarmat cu piciorul de scaun.

Misiune eşuată. O victimă cere 1000 de lei despăgubiri

Cunoscând configuraţia casei, Nicolae Ion a pătruns direct în camera în care dormea fosta concubină, mama acesteia, sora şi un frate mai mare. Procurorul care a coordonat ancheta penală precizează: "Inculpatul a apucat-o de păr pe E.F. şi a tras-o din pat, cu scopul de a o lua cu el, ocazie cu care a ameninţat-o cu cuţitul, ca să nu ţipe, spunându-i că o va omorî. În momentul în care a încercat să o scoată din casă, fosta concubină l-a împins pe inculpat, iar acesta s-a dezechilibrat şi a scăpat cuţitul jos, pe duşumea".
Larma şi ţipetele i-au trezit pe toţi ai casei, care au sărit în ajutorul tinerei, încercând să-i îndepărteze pe atacatori şi să-i gonească din imobilul "asediat". În timpul altercaţiei, Nicolae Ion a mai lovit două persoane, iar fratele său, Florinel, a pălmuit o femeie. La un moment dat, şi-au făcut apariţia încă două rude de-ale concubinei lui Nicolae şi atunci membrii "comandoului", depăşiţi numeric, au dat bir cu fugiţii.
Proprietarul imobilului asediat de cei trei inculpaţi a apelat Serviciul pentru urgenţe 112. S-a solicitat sprijinul poliţiştilor din oraş şi, în jurul orei 3:00, taxiul lui Mărgean, în care se aflau Nicolae Ion, Florinel Alin Ion şi Aurel Palela a fost oprit de o patrulă, undeva pe Şoseaua de Centură a Brăilei. În habitaclul autoturismului a fost găsită bâta folosită de inculpaţi, iar în Însurăţei, la locul faptei, a fost descoperit cuţitul cu care îşi ameninţase Nicolae fosta concubină. Arma albă, cu lama de 11 centimetri, şi bâta confiscată din taxi au fost ridicate de poliţişti, pentru cercetări.
Bunica concubinei luate cu forţa de la Însurăţei, E.S., a avut nevoie de 7-9 zile de îngrijiri medicale. Victima solicită acum 1.000 de lei despăgubiri, contravaloarea protezei dentare care i-a fost spartă în momentul în care a fost lovită de Nicolae Ion.
Instanţa Judecătoriei Brăila urmează să se pronunţe.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro