Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taximetristii fac scandal ca nu au fost bagati in seama

Asociatiile profesionale ale taximetristilor sint revoltate de faptul ca apar proiecte de acte normative in plan local, cu referire directa la activitatea de taximetrie, fara a fi consultate, asa cum cere legea. In plus, acuza de lipsa de profesionalism conducerea Serviciului de Transport Public Local care ar fi avut obligatia sa initieze si sa deruleze consultarea organizatiilor profesionale ale taximetristilor. "Am constatat cu stupoare faptul ca pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Municipal programata pentru data de 30 noiembrie, apare la punctul 6 un proiect de hotarire privind “Organizarea si desfasurarea activitatii de transport in regim de taxi si in regim de inchiriere in municipiul Braila”. Noi nu am avut cunostinta despre faptul ca s-a lucrat la un astfel de proiect. Mai mult, trebuia sa fim contactati si cooptati la elaborarea acestui proiect. Asa cere Legea Taximetriei, ca asociatiile de profil sa fie consultate in etapa elaborarii unui proiect de act normativ care face referire la serviciul pe care il presteaza operatorii de taxi. Or, la noi, Dan Gheorghe, seful Serviciului Public de Transport, nu ne-a contactat. Neexistind aceasta consultare prealabila, membrii asociatiei pe care o reprezint se considera ofensati de faptul ca, inca o data, se adevereste ca cei care reprezinta autoritatile publice locale nu au profesionalismul necesar si etica ceruta de pozitiile pe care le ocupa. Noi nu stim despre ce este vorba in acest proiect de HCLM si, in cazul in care prevederile actului ne vor aduce atingere, ne gindim serios sa deschidem procedurile specifice de anulare a HCLM, asta daca va fi si aprobat in sedinta de miine(n.r. - azi)", ne-a declarat Nicolae Cimbrola, presedintele structurii teritoriale a Camerei Nationale a Taximetristilor.
Nici conducerea filialei locale a Asociatiei Nationale a Patronatului Operatorilor de Transporturi din Romania (ANPOTR) nu avea cunostinta despre acest proiect de HCLM si s-a aratat intrigata de lipsa de comunicare a Serviciului de specialitate din subordinea municipalitatii. "Nu stiam ca exista un astfel de proiect care sa se dezbata in sedinta CLM de vineri si nici nu am fost contactati de Serviciul Public de Transport pentru a ne exprima si noi un punct de vedere cu privire la acest proiect dat fiind faptul ca prevederile lui ne intereseaza in mod direct. Daca ne-ar fi contactat aveam citeva probleme sa ridicam si noi", ne-a spus noul presedinte al Filialei Braila al ANPOTR, Victor Filip.
Am incercat sa solicitam un punct de vedere, pe acest subiect, si sefului Serviciului de Transport Public Local de Calatori, Dan Gheorghe. Acesta, insa, nu a putut fi contactat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii