Mergi la conţinutul principal

Taxele plătite de salariaţi s-ar putea dubla

Guvernul vrea să transfere povara fiscală de la angajator la angajat, potrivit unui proiect citat de profit.ro.  Cele mai mari schimbări sunt la contribuţiile de asigurări sociale.

 

Un angajat ar urma să achite contribuiţii la pensie de două ori mai mari decât acum, în vreme ce contribuţiile pentru sănătate vor urca de la 5,5 la 8,9 la sută din salariu. Angajatul nu va mai plăti însă taxe pentru şomaj.

Schimbări pentru angajat

Contribuții de asigurări sociale: de la 10,5% la 21,7%

Contribuții pentru sănătate: 5,5% la 8,9%

Contribuții pentru şomaj: de la 0,5% la 0

În ceea ce priveşte contribuţiile plătite de angajator, acestea se vor reduce drastic. Practic, firmele vor mai plăti, pentru condiţii normale de muncă, doar taxele pentru şomaj, care vor fi de 0,8 la sută.

Schimbări pentru angajator

Contribuții de asigurări sociale: de la 15,8% la 0%

Contribuții de asigurări sociale (condiţii deosebite): de la 20,8% la 4,2%

Contribuții de asigurări sociale (condiţii speciale): de la 25,8% la 8,2%

Contribuții pentru sănătate: de la 5,2% la 0

Contribuții pentru şomaj: de la 0,5% la 0,8%

Dacă proiectul va fi aprobat, Persoanele Fizice Autorizate vor fi cele mai afectate, pentru că vor plăti taxe de două ori mai mari decât în prezent.

Sursa: Digi24.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu