Taxele în pieţe rămân neschimbate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Taxele în pieţe rămân neschimbate

În ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal (CLM), consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind anexa nr.2, referitoare la stabilirea taxelor care vor fi percepute în 2010 de către Direcţia Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (DAPT) Brăila.

Taxa propusă pentru acest an va fi încasată pe baza unui contract de închiriere stabilit diferenţiat pentru cele două sectoare de activitate: sectorul de legume, fructe şi zarzavat şi cel de produse agroalimentare, industrial şi flori.

Astfel, conform noului regim de tarifare stipulat în document, o tarabă mică în sectorul rezervat legumelor va costa, în funcţie de zona în care va fi situată, de la 2,35 şi pâna la 4 lei/zi. Patronii de tarabe mijlocii vor plăti de la 3,60 până la 5 lei/zi, în timp ce proprietarii de tarabe mari vor scoate din buzunar de la 4,10 până la 5,50 lei/zi.

În ce priveşte sectorul agroalimentar, au fost aplicate următoarele taxe: de la 2,80 până la 4,3 lei/zi (tarabă mică), de la 3,80 până la 5,3 lei/zi (tarabă mijlocie) şi de la 4,30 până la 6 lei/zi (tarabă mare).

Pentru cei care vor închiria zilnic o tarabă, preţurile vor fi puţin mai ridicate. Astfel, o tarabă mică aparţinând sectorului de legume, fructe şi zarzavat, va costa de la 3,50 până la 5 lei/zi, o tarabă mijlocie - de la 4,60 până la 6,30 lei/zi, iar o tarabă mare - de la 5,50 până la 7,20 lei/zi. În sectorul agroalimentar, industrial şi flori vor fi percepute următoarele taxe: de la 3,75 până la 5,60 lei/zi pentru o tarabă mică, de la 4,90 până la 6,90 lei/zi o tarabă mijlocie, iar una mare de la 5,60 până la 7,80 lei/zi.

La capitolul active publice, în speţă a clădirilor, boxelor, modulelor şi altor spaţii închise, taxele de închiriere pe care DAPT le va percepe în 2010 vor fi lunare şi vor depinde, ca şi în cazul tarabelor, în primul rând de zona unde sunt amplasate. Prin urmare, taxele pentru ambele sectoare comerciale vor costa de la 12,80 până la 16 lei/lună, iar cele pentru spaţiile auxiliare (depozit, grup sanitar) vor începe de la 7,50 până la 9 lei. Cât priveşte costurile platourilor de piaţă şi a locurilor publice amenajate, pentru ambele sectoare comerciale, aceste vor începe 11,50 şi până la 12,80 lei/lună, iar grupurile sanitare şi depozitele vor stoarce lunar din fondurile comercianţilor preţuri începând de la 6,90 până la 7,3 lei.

Conform legislaţiei în vigoare, activele publice vor putea fi închiriate doar în urma unei licitaţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro