• premiera spectacolului regizat de tânărul Alexandru Mâzgăreanu va avea loc sâmbătă şi duminică, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti”
Sâmbătă 17 şi duminică, 18 martie, de la orele 18.00, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” va avea loc premiera piesei TARTUFFE, de Moliere, în viziunea regizorală şi versiunea scenică a tânărului Alexandru Mâzgăreanu.
Cu o distribuţie de excepţie: Emilian Oprea, Valentin Terente, Andreea Vasile, Corina Borş, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Adrian Ştefan, Emilia Mocanu, Vlad Galer, TARTUFFE se dovedeşte a fi un spectacol de referinţă, în traducerea lui Doru Mareş, decor - Andrada Chiriac, costumele - Alexandra Mâzgăreanu, muzica - Alexandru Dan Suciu.
Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai creativi şi mai de succes regizori ai tinerei generaţii este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Secţia “Regie”, la clasa profesorului Tudor Mărăscu.
Tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu a lucrat în teatre importante din România: Teatrul Naţional I.L. Caragiale, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, ArCuB şi Teatrul Metropolis, dar şi pe scena Teatrului “Regina Maria” din Oradea şi a Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.
Despre spectacolul “Tartuffe”, Alexandru Mâzgăreanu a adresat publicului brăilean într-un interviu recent acordat cititorilor ziarului nostru următoarea invitaţie : “.....să vină să vadă spectacolul, pentru că, în ciuda faptului că este o piesă scrisă acum mai bine de 400 de ani, vor asista la un spectacol extrem de modern şi cu o tematică ce cu siguranţă îi va atinge, pentru că spectacolul, aşa cum este construit, are o legătură foarte mare cu problemele cu care ne confruntăm în ziua de astăzi.....”.
Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune şi peste secole o satiră a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodoperă a comediei de caracter, Tartuffe aduce în scenă prototipul individului hotărât să parvină prin orice mijloace, dar de îndată ce îşi atinge scopul, masca servilă şi umilă cade, dezvăluindu-i adevărata faţă, aceea de stăpân fără scrupule.
TARTUFFE , o poveste despre obsesie, spusă în versuri, este un spectacol ce dezvăluie pericolul imposturii şi al bigotismului, o comedie frumoasă despre bine şi rău, dar şi despre cât de greu e să deosebeşti binele de rău.