Mergi la conţinutul principal
Pușcărie pentru cinci indivizi îmbogățiți prin exploatarea sexuală a unor minore

Tartori de copii

condamnări pentru cinci inculpați prinși de procurorii DIICOT și arestați, în octombrie anul trecut, după efectuarea a 11 percheziții în municipiul Brăila la membrii unui grup infracțional specializat în trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor • începând cu luna ianuarie 2020, mai mulți inculpați au exploatat sexual, în țară și în străinătate, 10 persoane vătămate, dintre care șapte minore • prin decizia Tribunalului Brăila, din august, inculpatul C. Ciprian trebuie să execute o pedeapsă de 7 ani închisoare, I. Ionuț are pedeapsa de 4 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de minori, inculpatul S. Nicolae trebuie să execute o pedeasă de 8 ani și 4 luni închisoare, S. Zabar are o pedeasă de 9 ani și 8 luni închisoare, iar inculpata S. Elena urmează să execute 5 ani și 8 luni închisoare • sentința nu este definitivă, iar în urma apelului formulat de procurori DIICOT și inculpați, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galați

 

Cinci traficanți de persoane vor sta în total peste 35 de ani la pușcărie. Începând cu luna ianuarie 2020, mai mulți inculpați au exploatat sexual, în țară și în străinătate, zece persoane vătămate, dintre care șapte minore. Anul trecut, în octombrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) -  Biroul Teritorial Brăila și polițiștii au efectuat 11 percheziții domiciliare în municipiul Brăila într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor.

Judecătorul Tribunalului Brăila a dispus măsura arestului preventiv cu privire la trei inculpați și măsura arestului la domiciliu față de al patrulea inculpat, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, apoi în lista acuzaților a mai intrat și o femeie, cercetată sub control judiciar.

Prin decizia Tribunalului Brăila, din august, inculpatul C. Ciprian trebuie să execute o pedeasă de 7 ani închisoare, I. Ionuț are pedeapsa de 4 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de minori, inculpatul S. Nicolae trebuie să execute  8 ani și 4 luni închisoare, S. Zabar  9 ani și 8 luni închisoare, iar inculpata S. Elena urmează să stea la închisoare 5 ani și 8 luni închisoare. Sentința nu este definitivă.

 

Pedepse în primă instanță: cea mai mare pedeapsă, aproape 10 ani închisoare

După cum se arată pe site-ul instanței, luna trecută, magistrații Tribunalului Brăila l-au condamnat pe inculpatul C. Ciprian la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de constituirea unui grup organizat (aderare) în perioada martie 2022 - 04.10.2022. Acesta a mai primit și pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane în perioada martie 2022 - 04.10.2022, dar și pedeapsa de 5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de minori în perioada martie 2022 - 04.10.2022. “Contopește pedepsele aplicate prin prezenta hotărâre, urmând ca inculpatul C. Ciprian-Petruș să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 2 ani, în total urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 7 ani închisoare”, au decis judecătorii.

La rândul său, inculpatul I. Ionuț a primit pedeapsa de 4 ani și 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori (perioada ianuarie 2022 - 03.08.2022). Instanța l-a condamnat și pe inculpatul S. Nicolae Robert la  3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de constituirea unui grup organizat în perioada 2019 - 4 octombrie 2022, plus pedeapsa de 6 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori în formă continuată, plus 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de proxenetism în perioada 2021-2022. Inculpatul S. Nicolae a mai primit și pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, faptă comisă la data de 4 octombrie. “Contopește pedepsele aplicate prin prezenta hotărâre, urmând ca inculpatul S. Nicolae Robert să execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 2 ani și 4 luni, în total urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 8 ani și 4 luni închisoare. Condamnă pe inculpatul S. Zabar la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de constituirea unui grup organizat în perioada 2019 - 04.10.2022; la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori în formă continuată; pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane; pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de pornografie infantilă în formă continuată. Contopește pedepsele aplicate prin prezenta hotărâre, urmând ca inculpatul S. Zabar să execute pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care se adaugă un spor din totalul celorlalte pedepse, respectiv 3 ani și 8 luni, în total urmând ca inculpatul S. Zabar să execute o pedeasă de 9 ani și 8 luni închisoare”, se arată în soluția Tribunalului Brăila.

Inculpatul S. Zabar a primit cea mai mare pedeapsă, de aproape 10 ani închisoare.

La rândul său, inculpata S. Elena a fost condamnată la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de constituirea unui grup organizat în perioada 2019 - 04.10.2022, plus pedeapsa de 5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de la trafic de minori în formă continuată. Se contopesc pedepsele aplicate prin prezenta hotărâre, urmând ca inculpata S. Elena să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor, în total urmând ca inculpata să execute o pedeasă de 5 ani și 8 luni închisoare.

 

Daune morale de 30.000 euro

Instanța a admis acțiunea civilă exercitată de partea civilă L. M. și obligă în solidar pe inculpați să achite acestei părți civile suma de 30.000 euro reprezentând daune morale. În plus, instanța a dispus confiscarea următoarelor sume de bani: de la inculpatul S. Zabar suma de 335.666,66 lei, provenită din prostituția practicată de partea vătămată; de la inculpata S. Elena suma de 335.666,66 lei; de la inculpatul C. Ciprian sumele de 10.000 euro, 600.000 lei și 5.000 lei provenită din prostituția practicată de una din părțile vătămate; de la inculpatul I. Ionuț suma de 100 lei provenită din prostituția practicată de O.I.; de la inculpatul S. Nicolae suma de 65.000 lei – provenită din prostituția practicată de M. A. Instanța dispune prelevarea probelor biologice de la inculpați, în vederea introducerii profilurilor genetice ale acestora în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare.

În cauză s-a formulat apel, iar dosarul se află acum în curs de judecată la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel Galați.

 

Minore exploatate sexual în țară și peste hotare

 

Tinere minore au fost trimise “la produs”, în țară și peste hotare, de către membrii grupării infracționale care au luat importante sume de bani din munca fetelor. În toamna anului trecut, procurorii DIICOT au destructurat rețeaua de traficanți de persoane, iar patru inculpați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, au fost reținuți de polițiști. S-a dispus arestarea față de trei inculpați, altul fiind trimis în arest la domiciliu.

Reamintim că, potrivit datelor transmise de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), la data de 4 octombrie 2022, procurorii Biroului Teritorial Brăila, împreună cu lucrătorii de polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, au efectuat 11 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Brăila. S-a acționat într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor. „În cauză s-a reținut că, începând cu luna ianuarie 2020, mai mulți inculpați au exploatat sexual, în țară și în străinătate, 10 persoane vătămate, dintre care 7 minore. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Brăila au fost conduse în vederea audierii 37 de persoane. În urma audierilor, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a 4 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de un inculpat. La data de 5 octombrie 2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila a dispus măsura arestului preventiv cu privire la 3 inculpați și măsura arestului la domiciliu față de al patrulea inculpat”, au transmis atunci procurorii.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, la ședința din data de 5 octombrie 2022, magistrații Tribunalului Brăila au admis în parte propunerea Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție- DIICOT - Biroul teritorial Brăila. S-a dispus atunci arestarea preventivă a trei inculpați, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 5 octombrie 2022. S-a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpații  Zabar S.,  Nicolae S., Ciprian C. Inculpatul Ionuț I. a fost trimis în arest la domiciliu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro