Mergi la conţinutul principal

Tarifele pentru închirierea spaţiilor din pieţe rămân neschimbate în 2014

Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat, zilele trecute, preţurile şi tarifele pentru închirierea activelor publice şi a bunurilor mobile proprii sau aflate în administrarea SC "Administraţia Pieţelor şi Târgurilor" SA Brăila, pentru anul 2014. Concret, aceştia au hotărât ca preţurile de închiriere a tarabelor şi spaţiilor din pieţe să rămână la acelaşi nivel cu cel de până acum. De exemplu, preţul minim de pornire a licitaţiilor sau negocierii directe pe metrul pătrat la Piaţa Centrală va rămâne de 47 de lei pe lună, la Piaţa Concordia şi Microhală de 53 lei, cea mai mare sumă la acest capitol regăsindu-se în continuare la Piaţa Viziru - 83 de lei. În ceea ce priveşte Parcul Zoologic şi Orăşelul Copiilor, preţul de pornire a fost fixat la 20 de lei. "Analizând documentaţia depusă, s-a constatat că desfăşurarea activităţii în condiţii de eficienţă economică şi profitabilitate se poate efectua în anul 2014 practicând preţurile şi tarifele stabilite pentru anul anterior", se arată în cadrul raportului proiectului de hotărâre.
Adoptarea hotărârii nu a fost complet lipsită de incidente. Încă de la începutul şedinţei ordinare a CLM Brăila, consilierul Simona Drăghincescu a propus scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului. Independenta a avut mai multe comentarii şi critici legate de modul în care a fost întocmit acesta, semnalând câteva greşeli. Intervenţia sa a fost lipsită de succes. "Vreau să propun scoaterea de pe ordinea de zi a punctului cu privire la aprobarea preţurilor şi tarifelor la administraţia pieţelor. Motivul este următorul: am cerut data trecută să se refacă încadrarea pieţelor acolo unde este locul fiecăreia, în zona de care aparţine. Adică cetăţenii de pe Viziru plătesc impozite şi taxe la zona C, iar piaţa este trecută în zona B. Eu am înţeles de ce s-au trecut chestiile astea, ca să aibă tarife majorate în zona respectivă, dar nu este normal. Am cerut să recorecteze preţul minim la valoarea unui preţ minim al pornirii licitaţiei, iar ei au trecut preţul minim de pornire a licitaţiei ca fiind un preţ maxim, obţinut la o anumită licitaţie, la un moment dat. Nu este posibil în piaţa Viziru să ai preţul minim de pornire a licitaţiei 83 lei, iar în piaţa Centrală, cu cel mai bun vad, să fie 47 lei. Confundă anumite noţiuni. Vorbesc despre preţul la tarabă pe zi. Dar preţul la tarabă este pe lună pentru că acolo funcţionează contracte de închiriere, dar acestea sunt numai pentru unii, nu pentru toţi. (...) Până nu o corectăm propun să o scoatem de pe ordinea de zi", a declarat aceasta.
În cele din urmă proiectul a fost aprobat cu 21 de voturi "pentru" şi două "împotrivă" din partea PDL-istului Marian Fusea şi a independentei Simona Drăghincescu. Consilierii Laurenţiu Chiru, Elena Rădulescu şi Florin Dumitru nu au votat, fiind în incompatibilitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro