Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tarife diferentiate pentru asigurarile RCA

Limita de extindere a politei RCA si pe partea de Carte Verde pentru tarile din Uniunea Europeana va intra in vigoare de la data aderarii Romaniei la UE.
Practic, nu este vorba despre o unificare a politei RCA cu Cartea Verde, ci de o extindere de acoperire a politei RCA pentru cei care circula in tarile Uniunii Europene, pentru ca in cazul celor care vor circula in Turcia, de exemplu, vor avea nevoie de Carte Verde. Trebuie mentionat ca aceste noi legi apar chiar in pragul inceperii campaniei RCA pe 2006 de catre asiguratori si, de aceea, tariful politei conteaza pentru urmatorii doi ani. Vestea buna este ca, desi majoritatea societatilor de asigurari au mers pe o majorare a tarifelor in 2006 cu 20% sau chiar cu 30% fata de pretul din 2005, nu toate societatile de asigurari si-au prevazut o scumpire de tarife pentru RCA de anul viitor. Potrivit normelor CSA din 2004, societatile de asigurari aveau voie ca, pentru anii 2005 si 2006, sa aplice valori cuprinse intre -10 si ^20% fata de pretul de baza stabilit de Comisie. De asemenea, in Ordinul CSA de reglementare a RCA, se specifica faptul ca, odata cu punerea in functiune a bazei comune de date, un client cu contract RCA poate trece de la o societate la alta, de la un an la altul, doar dupa ce depune si inregistreaza o cerere pentru acest lucru la societatea de asigurari, cu 30 de zile inainte de expirarea politei. Bazindu-se pe faptul ca, dupa aparitia bazei de date, din cauza acestei cereri, foarte multi clienti vor renunta sa mai schimbe compania de asigurari, majoritatea asiguratorilor au aplicat cota de reducere de 10% fata de tariful de baza in 2005, pentru a-si atrage clientii, fiind convinsi ca, dupa aceasta prima polita, posibilitatea de mobilitate a acestora de la o societate la alta va fi foarte redusa.
In acest context, poate fi cautata o societate de asigurare care ofera cel mai mic tarif de pe piata, deoarece, pentru anul 2006, politele RCA vor avea tarife diferentiate.
Reamintim posesorilor de autoturisme ca Guvernul a decis, printr-o Ordonanta de Urgenta, ca masinile fara polita de asigurare obligatorie auto sa fie radiate. Daca si dupa radiere proprietarul foloseste autoturismul, acesta este pasibil de urmarireas penala.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii