Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tariceanu cere retragerea lui Nastase de la conducerea Camerei Deputatilor

Presedintele liberal Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca PNL ii cere lui Adrian Nastase sa se retraga de la conducerea Camerei Deputatilor, pentru a nu afecta imaginea intregului Parlament.
"PNL ii cere public lui Adrian Nastase sa-si asume raspunderea in acest scandal politic si ar fi normal sa se retraga de la conducerea Camerei Deputatilor, pentru a nu afecta imaginea Parlamentului", a subliniat Tariceanu.
Intrebat daca parlamentarii liberali vor incerca sa declanseze procedurile de suspendare a presedintelui Camerei Deputatilor, Tariceanu a spus ca nu stie daca se poate face asa ceva, intrucit exista anumite restrictii in Regulament, in ce priveste declansarea unor proceduri din partea majoritatii.
Liderul PNL a afirmat ca subiectul legat de scandalul in care este implicat Adrian Nastase a fost discutat si in sedinta conducerii PNL, liderii acestui partid considerind ca suspendarea lui Nastase din conducerea partidului rezolva partial problemele PSD. "Adrian Nastase este doar unul dintre exponentii coruptiei din PSD. Acum, apar la iveala ce au facut liderii acestui partid atunci cind se aflau in opozitie, inainte de 2000. Asteptam, insa, sa se vada si ce au facut acestia atunci cind au fost la putere, in perioada 2000-2004", a conchis Tariceanu.
Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca a decis sa se autosuspende din aceasta functie.
El a precizat ca starea de autosuspendare va dura pina cind aspectele juridice legate de cazul mostenirii primite de sotia sa vor fi clarificate, Dan Mircea Popescu urmind sa preia activitatea curenta a departamentelor PSD, pe perioada autosuspendarii.
El a precizat ca se va reintoarce la activitatile importante ale partidului in foarte scurt timp, dupa ce va rezolva "aceste chestiuni".
In ce priveste perioada pe care s-a autosuspendat din functie, Nastase a precizat ca nu trebuie sa se invoce formalismul, vizavi de o anumita perioada de suspendare (trei sau sase luni, cit s-a vehiculat).
"Nu trebuie sa fim formalisti, este evident ca problemele trebuie clarificate si la un moment rezonabil voi revedea aceasta chestiune impreuna cu colegii mei", a precizat Nastase.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii