Mergi la conţinutul principal

In tara nu este criza de medicamente

Prezent la Braila in urma cu doua zile, la inaugurarea Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul Judetean, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii a declarat ca dupa ridicarea plafoanelor la medicamentele gratuite si compensate din farmacii, nu poate fi vorba despre o eventuala criza de medicamente. "Aceasta nu este decit la unii care vor sa minta cetatenii, pentru ca in tara nu exista criza de medicamente". Mai mult decit atit, nu exista nici riscul trecerii plafoanelor de la farmacii la medicii de familie, iar in acest moment nu avem plafoane nicaieri, a subliniat ministrul Sanatatii.
Pe de alta parte, in cursul zilei de ieri, Consiliul Concurentei a emis o avertizare publica Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania in legatura cu anuntul conducerii acestei asociatii referitor la sistarea pe termen nedeterminat a livrarilor de medicamente pe baza de prescriptie medicala catre spitale si farmacii. In acest sens, presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu, a declarat: "Orice blocaj pe o piata risca sa creeze un dezechilibru intre cerere si oferta si, pe termen lung, acest lucru ar putea avea repercusiuni negative si din punct de vedere concurential. Speram insa la o solutionare cit mai rapida si pe cale amiabila a diferendului legat de ajustarea trimestriala a pretului medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala".
Declaratia presedintelui CC vine in contextul in care in calitate de autoritate administrativa autonoma, Consiliul Concurentei nu are doar un rol corectiv, ci si unul preventiv, prin monitorizarea pietelor, respectiv supravegherea comportamentului actorilor pe aceste piete si a metodelor folosite de acestia, avind ca scop final protectia intereselor consumatorilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu