Conform acestuia, în portul Kerci, care conectează republica autonomă ucraineană cu Rusia, poliţiştii de frontieră lucrează „înconjuraţi de peste o sută de bărbaţi înarmaţi".
„Poliţiştii de frontieră continuă să reziste în faţa militarilor Flotei ruse a Mării Negre, ai trupelor de asalt şi ai serviciilor speciale, care blochează puncte de supraveghere a frontierei Ucrainei în Crimeea", semnalează un comunicat al poliţiei de frontieră. În acelaşi timp, poliţiştii de frontieră au întărit controlul la frontiera terestră cu Rusia în estul Ucrainei, a spus Şişolin.
În sud, în istmul care leagă Crimeea de restul Ucrainei, poliţia de frontieră a întărit controlul asupra traficului.
Cu toate acestea, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a afirmat miercuri că, în Crimeea, peninsulă rusofonă din sudul Ucrainei, nu se află în prezent militari ruşi şi că toate informaţiile apărute în acest sens sunt „provocări".
Fotografiile şi imaginile video cu militari în uniforme fără însemne distinctive, aflându-se pe teritoriul Ucrainei şi afirmând că ei sunt din Rusia, „sunt evident o provocare", a afirmat ministrul rus într-o declaraţie de presă, citată de Interfax."În prezent, nu există militari ruşi în Crimeea", a insistat Şoigu.
Preşedintele rus Vladimir Putin a negat marţi, în conferinţa sa de presă consacrată situaţiei din Ucraina, orice prezenţă a armatei ruse pe teritoriul ucrainean, afirmând că trimiterea de trupe ruse în Crimeea „nu este necesară, pentru moment". El a adăugat însă că o astfel de opţiune există, întrucât Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la „toate mijloacele" pentru protejarea cetăţenilor săi din fosta republică sovietică, în special din republica autonomă Crimeea, unde 60% din locuitori sunt de origine rusă.