Tabere gratuite pentru zeci de copii din Ianca, Oancea și Suțești | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Tabere gratuite pentru zeci de copii din Ianca, Oancea și Suțești

* Parohia Ianca 1 a fost gazdă pentru 40 de copii care au petrecut o zi de neuitat la Așezământul social "Acoperământul Maicii Domnului" * acțiunea s-a derulat cu sprijinul profesorilor de la Liceul "C. Angelescu" * tabăra de vară a fost organizată și pentru copiii din localitatea Suțești care au vizitat Mănăstirea "Sf. M. M. Pantelimon" Lacu Sărat * sâmbătă, 24 iulie, 20 de copii din Parohia Oancea au beneficiat, de asemenea, de o tabără de o zi gratuită

 

Tabere gratuite pentru copiii din parohiile județului Brăila, organizate de slujitorii altarelor cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în cadrul programului eparhial "Tabere de vară pentru copii".

Potrivit părintelui consilier Rareș Bucur, săptămâna trecută, Parohia Ianca 1 din județul Brăila a fost gazdă primitoare pentru 40 de copii din orașul Ianca. Activitatea a fost desfășurată în parteneriat cu Liceul Teoretic "Constantin Angelescu" din Ianca.

"Prin implicarea preotului paroh și a mai multor cadre didactice, tinerii au primit învățături și cuvinte de folos referitoare la importanța copilăriei și a familiei, au aflat informații despre viața și faptele Sfântului Proroc Ilie (cinstit de Biserica Ortodoxă în săptămâna 19-25 iulie), au învățat să bată toaca și clopotul, s-au jucat și au primit o masă la Așezământul social-catehetic parohial "Acoperământul Maicii Domnului". Astfel de activități vor continua în Eparhia Dunării de Jos pe tot parcursul verii", a precizat pr. Rareș Bucur. 

Tot săptămâna trecută, cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos, Centrul misionar-catehetic din cadrul Parohiei Ianca 1 a desfășurat o nouă activitate recreativă, de data aceasta pentru mai mulți copii din localitatea Suțești. Programul taberei de o zi a debutat cu vizitarea Mănăstirii "Sfântul Mare Mucenic Pantelimon" din Stațiunea balneoclimaterică Lacu Sărat.

"După o scurtă rugăciune în bisericuța de lemn a vetrei monahale brăilene, copiii au fost primiți de maica stareță Pantelimona și au avut prilejul de a vizita Muzeul etnografic al mănăstirii, reamenajat în ultimii ani cu multe și diverse obiecte tradiționale românești. Tinerii s-au putut bucura, astfel, de dragostea și primirea călduroasă a vrednicelor maici și au descoperit vechile obiceiuri și deprinderi din viața țăranului român", a spus părintele consilier.

Monahia Iustina a fost cea care i-a îndrumat pe copii în descoperirea acestor comori autentice ale zestrei poporului nostru, în calitatea sa de colecționar și ghid al Mănăstirii "Sf. Mare Mucenic Pantelimon".

În aceeași zi binecuvântată, tinerii au primit o masă caldă la Așezământul social-catehetic parohial "Acoperământul Maicii Domnului" din Ianca. Totodată, s-au bucurat din plin de vacanță, prin jocuri, cântece și voie bună, sub coordonarea preotului paroh Cristian Cosmin Ion și a cadrelor didactice care i-au însoțit. 

Tabăra de o zi oferită copiilor a fost posibilă prin colaborarea Parohiei Ianca 1 cu Primăria Suțești și cu Mănăstirea Lacu Sărat.

Nu în ultimul rând, sâmbătă, 24 iulie, 20 de copiii din grupul catehetic "Hristos împărtășit copiilor" de la Parohia Oancea, județul Brăila, coordonați de preotul paroh Neculai Voineag, au avut bucuria de a vizita mai multe obiective de interes general din municipiul Brăila, printre care Biserica "Buna Vestire" (Greacă), Faleza Dunării, precum și Așezământul social-filantropic "Sf. M. Mc. Pantelimon" Lacu Sărat.

"La Așezământul eparhial, copiii s-au rugat în Capela "Sf. Pantelimon", au servit masa de prânz, au primit dulciuri și s-au jucat (...). Această activitate face parte din programul de Tabere pentru copii, desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, prin care tinerii de la parohiile Eparhiei Dunării de Jos beneficiază gratuit de câte o zi de relaxare și recreere cu jocuri și daruri oferite atât la Centrul "Sf. Mc. Pantelimon" din Lacu Sărat cât și la alte centre sociale parohiale, mănăstiri și biserici", a mai spus sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro