Mergi la conţinutul principal

Tabere şi şcoală de vară pentru elevi în Eparhia Dunării de Jos

* peste 2.000 de elevi cu vârste între 5 şi 18 ani sunt înscrişi, anul acesta, în tabere şi şcoli de vară, în Arhiepiscopia Dunării de Jos * încă din anul 2018, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în iulie şi august se derulează programul de tabere "Vacanţa din pridvorul bisericii" destinat elevilor cu posibilităţi materiale reduse din Brăila şi Galaţi

 

 

 

 

Start în programul de tabere pentru elevi organizat, timp de două luni, în Eparhia Dunării de Jos.

Potrivit pr. Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, pe parcursul acestei veri (cu evitarea zilelor caniculare) peste 2.000 de copii cu vârste între 5 şi 18 ani vor participa la taberele organizate pe trei categorii, în cele 30 de centre parohiale din Arhiepiscopia Dunării de Jos, după cum urmează: zi de zi (şcoală de vară), pe perioadă determinată de 4-7 zile şi ocazionale (de o singură zi). Detaliile acestui amplu demers au fost puse la punct joi, 7 iulie, la Centrul Eparhial.

"Astăzi, 7 iulie, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, s-a desfăşurat, în cadrul şedinţei Permanenţei Consiliului Eparhial, o întrunire de lucru cu responsabilii din principalele centre catehetice parohiale din cele opt protopopiate ale eparhiei pentru proiectarea, planificarea şi organizarea programului de tabere pentru elevi din vara acestui an", a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareş Bucur.

În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfinţia Sa a citit Evanghelia zilei, după care au fost prezentate câteva apariţii editoriale.

Demn de amintit este faptul că, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, încă din anul 2018, în lunile iulie şi august - la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian - se desfăşoară Programul eparhial de tabere pentru elevi "Vacanţa din pridvorul bisericii". Întrunirea a avut ca scop tocmai evaluarea activităţilor desfăşurate în anii trecuţi în cadrul acestui program dedicat elevilor cu posibilităţi materiale reduse, precum şi organizarea taberelor în vara anului 2022.

Ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre nevoia de îndreptare a vieţii nu după standardele noastre, ci după Evanghelia Domnului Iisus Hristos. Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a apreciat efortul preoţilor în câmpul pastoral-misionar, îndreptat către copii şi tineri şi a subliniat "nevoia de dedicare a preoţilor în pastoraţia tinerilor". În cadrul întâlnirii de la Centrul Eparhial, au fost identificate tipuri de activităţi religioase, cultural-artistice, filantropice şi recreativ-sportive, iar preoţii participanţi au oferit exemple de bună practică pe care le-au experimentat cu copiii din cadrul grupurilor catehetice parohiale.

"Expunerile preoţilor, referitoare la activităţile de vacanţă din anii anteriori, au creat un real schimb de experienţă benefic autoevaluării dar şi proiectării unor activităţi cu un mare impact educaţional în rândul copiilor şi tinerilor", a mai precizat pr. Rareş Bucur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro