Mergi la conţinutul principal

Tabarac a câştigat procesul intentat de Meluţa Drăguţ, directorul APT

• consilierul municipal PNL Adrian Tabarac a anunţat în plenul CLM că a câştigat procesul intentat de directorul Administraţiei Pieţelor, Meluţa Drăguţ • directorul ar fi pierdut pentru că a dat în judecată fără a avea acceptul Consiliului de Administraţie • consilierii au modificat actul constitutiv la SC APT, iar de acum înainte directorul va avea puterea de a lua decizii juridice

 

Consilierul municipal PNL Brăila Adrian Tabarac a câştigat o primă bătălie în “războiul” pe care îl are cu directorul societăţii Administraţia Pieţelor şi Târgurilor SA, Meluţa Drăguţ. Acesta a anunţat în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila că a câştigat, cu decizie definitivă, procesul pe care directorul îl intentase la adresa sa, pentru faptul că Meluţa Drăguţ l-ar fi dat în judecată fără a solicita acordul Consiliului de Administraţie, aşa cum prevedea actul constitutiv al societăţii. Ei bine, tocmai acest aspect (la pachet cu altele) a fost schimbat în urma aprobării unui proiect în cadrul CLM Brăila, la propunerea consilierilor Virginia-Loredana Badiu (PSD) şi Dan Păun (ALDE), membri în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii APT SA. Este vorba despre modificarea actului constitutiv al SC APT, care fusese iniţial aprobat în august 2010.

Liberalul Adrian Tabarac a avertizat că, din punctul său de vedere, se încearcă acoperirea unei ilegalităţi prin eliminarea din actul constitutiv a prevederii care obliga directorul APT să se consulte şi să solicite acordul Consiliului de Administraţie înainte de a putea acţiona pe cineva în instanţă.

“Doamna director m-a dat în judecată, din ambiţie personală, încercând să îşi verse frustrările, şi a pierdut acel proces. Pentru că nu a avut nicio calitate de reprezentant. Nu o spun eu. O spune instanţa. Deci doamnă director, aţi făcut un abuz în serviciu! Pentru că dumneavoastră, din ambiţie personală, aţi sfidat în primul rând Consiliul de Administraţie, căruia trebuia să îi cereţi acest drept. Iar astăzi încercăm să îi dăm un avânt doamnei director, prin modificarea acestui act, astfel încât să aibă puterea de a reprezenta juridic APT, fără vreun mandat din partea CA-ului, oricând dumneaei doreşte acest lucru. Dar vă spun că a mai avut doamna director şi alte procese pe care le-a intentat şi le-a pierdut. Cine plăteşte aceste cheltuieli de judecată? Cine se face vinovat pentru demersurile doamnei director? Cine îmi plăteşte mie cheltuielile de judecată, de exemplu? APT-ul?! Eu vreau să plătească doamna director, nu vreau să primesc despăgubire pentru cheltuieli de judecată din banii cetăţenilor, doar pentru că un director a făcut abuz în serviciu!”, a declarat Tabarac, iritat.

Acesta a propus ca amendament eliminarea paragrafului din actul constitutiv privind acordarea prerogativelor directorului de a lua decizii juridice de la sine putere, însă propunerea a picat la vot.

Primarul Marian Dragomir i-a sugerat consilierului să se detaşeze de o problemă personală pentru a vedea că prin această nouă prevedere introdusă, SC APT intră în rând cu toate celelalte societăţi ale Primăriei, unde conducerea poate lua astfel de decizii.

“Nu consider că trebuie să venim de fiecare dată să obţinem o aprobare pentru ca o societate comercială să dea în judecată o alta care nu i-a plătit 5 lei, 20 lei sau 100.000 lei. Deoarece lucrul acesta ţine de procedura internă a fiecărei societăţi privind reprezentarea în justiţie. Deci eu vă recomand ca în această situaţie să nu ţineţi cont de problemele personale pe care le aveţi în cadrul activităţii pe care noi o desfăşurăm în CLM, ci să privim în mod egal activitatea tuturor societăţilor comerciale”, a afirmat Dragomir.

După ce amendamentul lui Tabarac a fost respins de majoritate, proiectul în forma iniţială a fost aprobat cu 18 voturi “pentru” şi 6 abţineri din partea grupului PNL şi a consilierului municipal independent Lucian Căprariu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro