Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Simona Frolu, a afirmat că nu a fost înregistrată, la parchet, deocamdată, această plângere.
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, anterior, că discută cu avocaţii săi pentru a depune o plângere penală împotriva liderului grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, pentru afirmaţii calomnioase la adresa sa.
Tăriceanu s-a declarat deranjat de faptul că democrat-liberalii îl acuză de subminarea economiei naţionale în cazul Sterling şi a criticat modul în care, în opinia sa, justiţia este folosită de actuala putere împotriva adversarilor politici.
Fostul premier a deschis acţiune în instanţă şi împotriva actualului prim-ministru, Emil Boc, tot în cazul Sterling.
Fostul premier a declarat, pe 14 iulie, că, în cazul Sterling, compania "nu a scos un centimetru cub de gaze", întrebându-se astfel care este prejudiciul despre care se vorbeşte. "Legea din 2004 nu era rea, (...) dar acelaşi sistem de redevenţe se aplică şi Romgazului şi Petromului. Deci e proastă pentru Sterling şi pentru statul român şi nu proastă pentru ăilalţi? Domnul Toader e un simplu pion pe o masă de şah, e mutat de Boc şi de Băsescu. L-au pus la înaintare. Spune şi el ce a învăţat ca o moară stricată (...) Mi-e milă de el şi o să plătească din păcate şi o să-l usture la buzunar toată distracţia asta, pentru că toate aceste afirmaţii calomnioase nu le pot tolera. Sunt de acord, se apropie alegerile, e luptă politică, toată lumea se gândeşte cum să facă să-şi rănească adversarul, foarte bine, dar totul are o limită", a susţinut Tăriceanu.
La rândul său, fostul ministru de Finanţe, Varujan Vosganian, a afirmat că împotriva lui Tăriceanu se utilizează proceduri de "delaţiune parlamentară", afirmând că nici Corpul de control al premierului "nu a găsit nimic", şi nici Comisia de anchetă. "Mă întreb în ce temei Mircea Toader a făcut această plângere. Singurul temei este acela de a arunca praf în ochi şi de a încerca să deturneze atenţia opiniei publice", a susţinut vicepreşedintele PNL.
Liderul de grup al deputaţilor PDL Mircea Toader a afirmat, pe 7 iulie, că raportul Comisiei de anchetă Sterling justifică cererea de urmărire penală împotriva fostului premier, căruia i se impută că a semnat o Hotărâre de Guvern prin care zăcămintele naţionale puteau fi exploatate în defavoarea României.
"Există un raport al Comisiei în care sunt foarte multe incriminări. Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu a semnat Hotărârea de Guvern la acestă situaţie foarte gravă în care zăcămintele naţionale puteau lua altă destinaţie decât în interesul României. Trebuie să clarificăm aceste aspecte şi să vedem dacă e vorba de răspundere penală", a declarat Toader precizând că şi raportul Comisiei de anchetă în cazul Sterling recomandă sesizarea organelor de anchetă.
Raportul Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor a fost finalizat la sfârşitul sesiunii parlamentare şi a fost distribuit grupurilor parlamentare urmând ca plenul să se pronunţe asupra sa la începutul sesiunii din toamnă.