Mergi la conţinutul principal
Victima Clanului Băncuţă de la Starea Civilă, în arest pentru extrădare

Tăiat cu sabia la Brăila, tâlhar în Germania

poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe un brăilean de 26 de ani care se sustrăgea de la punerea în aplicare a unui mandat european de arestare • este vorba despre Şaim Cezar Marian, după cum se arată pe site-ul instanţei, adică cel care a căzut victimă, în septembrie 2017, interlopilor din clanul “Băncuţă”, în faţă la Starea Civilă • Şaim este căutat de autorităţile din Germania pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi vătămare corporală gravă, el fiind acum arestat, pentru a fi extrădat • anul trecut, Şaim Cezar a mers împreună cu concubina la sediul instituţiei de pe B-dul Cuza, pentru declararea copilului nou-născut, la ieşire fiind atacat cu sabia • Şaim a scăpat teafăr, între timp atacatorii - Ion Băncuţă, Stivensen Băncuţă şi Selford Bănică, fost Băncuţă, fiind judecaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

 

Atacat cu sabia de membrii clanului “Băncuţă”, în urmă cu un an, brăileanul Şaim Cezar Marian a ajuns acum la arest şi urmează să fie extrădat în Germania.  Individul de 26 de ani a reuşit să scape cu viaţă în urma atacului violent, produs în faţă la Starea Civilă, însă acum l-au săltat pe el “mascaţii”. Asta pentru că Şaim a trecut repede de la postura de victimă, la cea de tâlhar peste hotare şi urmărit la nivel internaţional. Oricum, familia Şaim este cunoscută cu o listă infracţională “babană”, anchetatorii confruntându-se frecvent cu noi infracţiuni comise de membrii acesteia.

Depistarea lui Şaim Cezar Marian s-a făcut la data de 6 noiembrie, când poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au dat de urma brăileanului care se sustrăgea de la punerea în aplicare a unui mandat european de arestare. S-a desfăşurat o razie de amploare în municipiu pentru depistarea şi încarcerarea persoanelor care se sustrag de la punerea în aplicare a unor mandate europene de arestare. Şi a fost prins Şaim Cezar Marian, pe numele căruia autorităţile germane au emis un mandat de arestare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi vătămare corporală gravă. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a brăileanului, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi. “În baza dispoziţiilor art.101 alin. 5 din Legea nr.302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, dispune arestarea provizorie în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis de Staatsanwaltschaft Aachen - Germania pe numele persoanei solicitate Şaim Cezar Marian, pe o durată de 15 (cincisprezece) zile, cu începere de la data de 06 noiembrie 2018 şi până la data de 20 noiembrie 2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare provizorie pe numele persoanei solicitate care va fi transferată la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila. Cu drept de contestaţie în termen de 24 ore de la pronunţare”, este soluţia dispusă de Curtea de Apel Galaţi la şedinţa din data de 6 noiembrie.

Mai departe, urmează să se efectueze procedurile legale şi, în final, brăileanul căutat să ajungă în Germania şi să fie tras la răspundere pentru faptele comise.

 

Atacul cu sabia de la Starea Civilă. Victimă: Şaim Cezar Marian

În septembrie 2017, Şaim Cezar Marian avea să fie prins la înghesuială, chiar de rivali din gruparea “Băncuţă”, care au vrut să îi dea o lecţie, chiar în mijlocul străzii, printre zeci de oameni. “Războiul” a izbucnit în faţa Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Brăila, în miezul zilei. Atacatorii au fost Ion Băncuţă, zis “Oaie”, de 64 de ani, lider de clan, şi doi fii ai acestuia, Stivensen Băncuţă, de 37 de ani şi Selford Bănică, fost Băncuţă, de 35 de ani. Au venit cu un autoturism, l-au hăcuit pe rivalul Cezar Marian Şaim, apoi şi-au văzut de drum, fiind prinşi la scurt timp de poliţiştii de la Investigaţii Criminale. Membrii clanului Băncuţă sunt acum judecaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, aceasta fiind singura infracţiune care a rămas în picioare, întrucât victima Şaim nu a depus plângere.

Din cercetările efectuate, a reieşit că în ziua de 6 septembrie 2017, în jurul orei 14.00, persoana vătămată Cezar Marian Şaim, a mers împreună cu concubina sa, cu autoturismul marca “Mercedes”, la sediul instituţiei de pe B-dul Cuza, unde a depus documentele necesare pentru declararea copilului născut în luna august. Bărbatul a ieşit apoi de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor şi a mers la autoturismul parcat, el urcându-se la volanul aflat pe partea dreaptă, iar concubina P.D. pe scaunul din partea stângă. El a pornit motorul autoturismului şi a dat cu spatele, însă a constatat că un alt autoturism îl blochează. Potrivit procurorilor, la volanul respectivului autoturism se afla inculpatul Ion Băncuţă, iar inculpaţii Stivensen Băncuţă şi Selford Bănică erau pasageri. Cei trei au coborât din maşină şi s-au repezit la geamurile portierelor din faţă, ale autoturismului Mercedes, în care se afla Şaim şi concubina, cu anumite intenţii. Membrii familiei Băncuţă erau înarmaţi cu obiecte contondente, tip săbii, dar aveau asupra lor şi o furcă. Ei au spart geamurile portierelor maşinii în care se afla Şaim, iar după ce acestea s-au făcut ţăndări, bărbatul a încercat să o protejeze pe concubina sa şi s-a aplecat peste aceasta. Cezar Şaim a fost tăiat cu sabia “în zona feţei,în obrazul drept, pe antebraţe şi în spate, în zona omoplatului stâng”, după cum a arătat procurorul de caz.  Potrivit martorilor, inculpatul Ion Băncuţă, zis “Oaie”, a fost cel care s-a îndreptat iniţial către geamul lateral stânga al autoturismului “Mercedes”, a lovit geamul cu mânerul unei săbii de aproximativ 40- 50 cm lungime şi, după ce geamul s-a spart şi a căzut, persoana vătămată Cezar Şaim, a fost tăiată cu sabia chiar de către “Oaie”. Concomitent, se mai arăta în rechizitoriul Parchetului, ceilalţi doi inculpaţi, Stivensen şi Selford, au distrus un geam lateral al autoturismului şi, prin spaţiul creat, au introdus furca în maşină, cu care l-au înţepat în abdomen pe Şaim. Familia lui Şaim a spus anchetatorilor că, între acesta şi inculpaţi exista o stare conflictuală mai veche.

În urma atacului, victima a suferit mai multe răni care sângerau, în zona unde s-a produs atacul violent ajungând în scurt timp un echipaj al ambulanţei, cât şi un echipaj al poliţiei cu “mascaţi”. Anchetatorii au găsit chiar în faţa Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, în parcarea de pe bulevard, o teacă de sabie confecţionată din piele de culoare maro, în lungime de 50 cm şi lăţime de 3 cm. Sabia nu era, cel mai probabil fiind luată de atacatori.

Cel tăiat cu sabia a fost dus la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, el fiind diagnosticat cu “plăgi tăiate la nivelul regiunii mentoniere, umăr şi braţ drept, torace posterior, coapsă stângă şi obraz stâng prin agresiune”. Persoana vătămată nu s-a prezentat însă la Serviciul de Medicină Legală Brăila, în vederea emiterii unui certificat medico-legal. Şaim a declarat că nu doreşte să depună plângere împotriva celor trei inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În primăvara acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat ancheta în dosarul “Atacul cu sabia de la Starea Civilă” şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Băncuţă, toţi pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Interlopii au fost cercetaţi în stare de libertate, chiar dacă la momentul atacului au băgat groaza în oamenii aflaţi în zona parcării de pe Bulevardul Cuza, care au asistat speriaţi la incidentul violent.

Dosarul este acum în curs de judecată, fiind înregistrat la Judecătoria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro