Mergi la conţinutul principal

Tăiat cu cuţitele, în mijlocul străzii

Un brăilean de 29 de ani a fost la un pas de a-şi pierde viaţa după ce a fost atacat cu cuţitele de nişte necunoscuţi. Duminică noaptea, în jurul orei 23.00, Georgel Gabriel Radu a ajuns la urgenţe în stare gravă şi a stat aproape trei zile la Terapie Intensivă, unde i s-a introdus sânge şi a fost ţinut sub supraveghere. În seara respectivă, tânărul era cu doi amici, iar pe strada Şcolilor, în apropiere de fabrica de confecţii, unul dintre ei a schimbat două vorbe cu un tânăr aflat într-un alt grup. De aici a pornit atacul sângeros, iar Georgel, care habar nu avea cine sunt ceilalţi tineri, după cum ne-a declarat chiar el, a fost pus la pământ, într-o baltă de sânge. Imediat, prietenii au dat alarma la 112, iar tânărul de 29 de ani a fost preluat de ambulanţă şi dus la Urgenţe. Ceilalţi doi amici au ajuns şi ei la spital, însă rănile suferite au fost mai puţin grave. Poliţiştii ne-au spus că ancheta este în curs, urmând să se stabilească încadrarea juridică a faptei.
Internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Secţia Chirurgie, Georgel Gabriel Radu ne-a povestit, cu vocea slăbită din cauza suferinţei prin care trece, despre incidentul produs duminică noaptea. El a spus că ceilalţi tineri, cu care el şi cei doi amici s-au întâlnit pe strada Şcolilor, i-au luat la bătaie şi au lovit cu cuţitele în stânga şi în dreapta, fără vreun motiv concret. Georgel ne-a relatat că el nu îi cunoştea şi nici nu a reacţionat în vreun fel, însă s-a trezit pus la pământ fără să înţeleagă de ce. "Au lovit cu cuţitul, ne-au bătut degeaba. Au început să ne ia la bătaie, eu nici nu îi cunoşteam. Unul dintre prietenii mei s-a oprit să vorbească cu unul dintre ceilalţi şi au început să dea în noi, ne-au dărâmat pe jos, au dat cu cuţitul. Am căzut, aveam pulsul zero când au venit medicii, nu am mai ştiut de mine, mi-am pierdut cunoştinţa. Pur şi simplu ne-a luat la bătaie degeaba. Am ajuns până la un chioşc de acolo, am căzut, au sunat prietenii mei la salvare, a sunat şi lumea care trecea pe stradă şi a văzut. Au dat cu cuţite, săbii, eu nu am mai realizat nimic, nici nu ştiu dacă a dat numai unul sau mai mulţi. De la poliţie am înţeles că doar unul a dat cu cuţitul", a relatat tânărul.

"Eu am venit aproape mort aici şi cică îi bagă la vătămare corporală"

Ceea ce l-a marcat pe Georgel Gabriel Radu, ajuns la spital mai mult mort decât viu, după cum ne-a spus chiar el, este faptul că i s-a spus că atacatorii vor fi cercetaţi pentru vătămare corporală. Tânărul spune că viaţa i-a fost pusă în pericol, ceea ce înseamnă că este vorba despre o faptă mult mai gravă. Şi fratele său, care a stat şi el de vorbă cu redactorii noştri şi ne-a povestit prin ce trece Georgel, a ţinut să precizeze că aici este vorba de tentativă la omor. Poliţiştii au stat de vorbă cu victima, la spital, însă ancheta nu s-a încheiat. "Am făcut plângere, au fost astăzi (n.r. - ieri) poliţiştii. Asta mă nemulţumeşte, cică este vătămare corporală. Ce vătămare corporală, dacă eu am venit mort aici? Eu am venit mai mult mort decât viu aici, la spital, am stat la Terapie Intensivă. Abia m-au dat la salon, mi-au băgat şi sânge. Şi cică este vătămare corporală, ca şi infracţiune. Dar medicii au spus că leziunile mi-au pus viaţa în pericol. M-au lovit şi la spate, la mână, la tâmplă m-au tăiat, degetul îmi atârna. Nici nu ştiu câţi au dat, dacă aveau toţi cuţite, nu am mai ştiut de mine", a spus brăileanul. El ne-a spus că ceilalţi doi amici au fost şi ei răniţi, unul fiind şi el tăiat la mână.
Georgel Radu a mai spus că nu ştie cât timp va mai sta în spital, însă este conştient că vindecarea este de durată, după cum i-au spus şi medicii.
Fratele celui care a ajuns să zacă pe patul de spital a discutat cu redactorii noştri şi şi-a exprimat nemulţumirea legată de modul în care vor fi traşi la răspundere autorii. "El este tăiat rău, a fost la un pas de moarte. A venit poliţia şi a zis că o să îi bage pe autori la vătămare corporală. Cum este posibil, asta este tentativă la omor, ţinând cont de cât de grav a fost rănit fratele meu, i-a fost pusă viaţa în pericol. Dar cum să îi bage pe autori la vătămare corporală!? Trebuia să moară ca să le facă ceva la aştia!?", a declarat fratele celui înjunghiat cu sânge rece.

Altercaţia ar fi pornit de la o fată

Surse din rândul anchetatorilor ne-au informat că, în această cauză, cercetările nu s-au definitivat, însă se pare că totul ar fi pornit de la o discuţie legată de o fată. Prietenul lui Georgel Radu ar fi vorbit cu băiatul din celălalt grup, care i-ar fi adus unele reproşuri, iar de aici a pornit scandalul. Oricum, spun anchetatorii, ar fi vorba despre doi tineri agresori, dintre care doar unul ar fi lovit cu cuţitul. "Au fost identificate persoanele implicate în eveniment. Judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale desfăşoară cercetări pentru a stabili participaţia fiecăruia dintre agresori. În continuare, în funcţie de concluziile medico-legale cu privire la leziunile suferite de victimă, se va face încadrarea juridică a faptei", a precizat ag. şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Rămâne de văzut care vor fi rezultatele anchetei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro