Mergi la conţinutul principal

Târgul ofertelor educaționale de la Brăila Mall. Ce-au mai bun liceele brăilene

* și la această ediție, fiecare liceu a venit cu materiale informative, dar și cu elemente de decor menite să îi atagă pe elevii de clasa a VIII-a * târgul continuă astăzi și mâine, fiind deschis între orele 10.00-18.00 * în prima zi, sute de elevi au fost interesați de ofertele prezentate

 

Târgul ofertelor educaționale 2022 a început într-o atmosferă de sărbătoare!

Evenimentul ce se desfășoară în perioada 18-20 mai la Brăila Mall a atras în prima zi sute de participanți, iar după doi ani de pandemie, timp în care astfel de evenimente s-au derulat online, elevii brăileni au părut entuziasmați că au ocazia să interacționeze direct cu reprezentații liceelor teoretice, tehnologice și vocaționale din județul nostru. 

Deschiderea oficială a târgului a avut loc la ora 13.00, în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, a directorilor de licee, profesorilor, diriginților, elevilor și părinților. Conform tradiției, inspectorul școlar general, prof. Cătălin Canciu, le-a transmis elevilor un mesaj menit să îi încurajeze în viitoarea alegere.

“Dragi elevi, dragi profesori, dragi părinți, încheiem un an complicat, extrem de complicat, în care am inventat tot felul de metode și forme să putem învăța. Și, din fericire, spun că încheiem frumos! Încheiem cu rezultate deosebite un an pe care eu l-am numit «anul Centrului de Excelență»» pentru că a debutat acest Centru de Excelență unde cei mai buni dintre cei mai buni copii și-au găsit locul pentru performanță. Avem zeci de distincții pentru elevi la olimpiadele județene și naționale, iar pentru asta îi felicit! Dragi copii, pentru voi este acest târg pentru că într-o săptămână-două terminați un ciclu și urmează un alt pas foarte important, dacă nu cel mai important, în alegerea carierei. La acest târg sunt prezente toate liceele, iar împreună cu părinții voștri, cu profesorii voștri, trebuie să vă găsiți locul acolo unde meritați, acolo unde considerați că vă ajută pentru viitorul vostru. Vă urez tuturor succes și trei zile cu spor!”, a declarat prof. Cătălin Canciu, inspectorul școlar general.

De asemenea, Elena Durbacă, președintele Consiliului Județean al Elevilor Brăila, a ținut să le transmită colegilor un mesaj de susținere.

“Sfârșitul clasei a VIII-a este unul din momentele încărcate de importanță în viața elevilor, în viața părinților și în viața școlii în general. E un moment al retrospecției, dar și al privirii înainte. Și cu un amestec de melancolie, speranță și visuri ce se doresc împlinite. A alege drumul potrivit, a te feri de opțiuni făcute dintr-un impuls reprezintă provocări deosebite. Un astfel de târg vine și pune în fața tânărului absolvent de clasa a VIII-a o varietate de posibile opțiuni. Avem aici un loc în care întrebările, nedumeririle, curiozitățile își pot găsi răspuns. Nu e un lucru simplu dar drumul spre maturitate trece pe aici. Felicit organizatorii, participanții și vă urez succes, minte limpede și decizii care să vă ajute!”, le-a spus Elena Durbacă.

După discursurile organizatorilor, participanții s-au bucurat de un moment artistic susținut de elevii Liceului de Arte “Hariclea Darclee”. Odată încheiată ceremonia, adolescenții au vizitat standurile fiecărui liceu și au pus întrebări colegilor și profesorilor, astfel încât să poată lua decizia cea mai inspirată.

Și la această ediție fiecare liceu a venit cu materiale informative, dar și cu elemente de decor menite să îi atragă pe elevi. Liceele tehnologice au ieșit în evidență, standurile acestora fiind cele mai “colorate”.

Mai trebuie spus că, pe lângă standurile unităților de învățământ, la târg sunt prezenți și reprezentanți ai Centrului Județean de Excelență și Palatului Copiilor, iar elevii pot primi informații despre oferta lor educațională. Un alt stand important prezent la eveniment este cel al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, acolo unde sunt prezenți psihologi și consilieri școlari care îi pot ajuta pe elevi în alegerea parcursului educațional.

Târgul ofertelor educaționale 2022 continuă astăzi și mâine la Brăila Mall, între orele 10.00-18.00.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro