Mergi la conţinutul principal

Târgul de Carte de pe Regală. Literatură, muzică folk și atmosferă plăcută

• ediția din acest an reunește 15 edituri, iar cărțile sunt pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele • târgul este deschis până pe 10 septembrie, între orele 10.00-19.00 • astăzi și mâine, vizitatatorii se vor putea bucura de concerte de muzică folk, susținute de Grupul “Generații” și trupa “Antic”

 

La începutul acestei săptămâni, Strada Mihai Eminescu (fostă Regală) a devenit din nou locul în care se celebrează bucuria de a citi, aici având loc Târgul de Carte, eveniment devenit deja tradiție și organizat de Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila și Biblioteca Județeană “Panait Istrati”.

Ediția din acest an reunește 15 edituri, iar cărțile sunt pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Spre exemplu, pentru copii și adolescenți, cei de la editura Art Tudor vă așteaptă cu sute de titluri interesante. Mai ales că în câteva zile începe școala, la standul lor veți găsi cărți care îi vor ajuta pe cei mici să descopere frumusețea noilor începuturi.

Tot pentru cei mici au revenit și în acest an la târg scriitoarea Victoria Furcoiu (Bunica) și Editura Arco Iris.

“Este a patra oară când venim. De la an la an târgul îl găsesc tot mai frumos. Sunt legată sufletește de Brăila și de multe persoane dragi pe care le-am cunoscut aici și care mă ajută la vânzare. Sunt persoane care au cumpărat o carte acum doi ani și au revenit să vadă ce nouătăți am. Copiii mă întreabă ce peripeții au mai făcut persoanajele din poveștile mele. Sunt educatori și învățători din Brăila care folosesc cărțile mele ca material didactic, lucru care nu poate decât să mă bucure. Până acum cea mai vândută carte este cea de ghicitori pentru copii, pe care am tipărit-o de cinci ori, la tiraje destul de mari”, ne-a spus scriitoarea Victoria Furcoiu, pe care o mai puteți întâlni la târg doar astăzi, în prima parte a zilei.

Cei care caută cărți de dezvoltare personală sunt așteptați la standul Editurii Ari.

“Ne bucurăm să fim la Brăila și să punem la dispoziția cititorilor brăileni aceste cărți de dezvoltare personală și spiritualitate. Avem cărți de autocunoaștere, cărți despre înțelepciunea Kabala și educație integrală. Brăilenii ne găsesc aici, pe Calea Regală, pot să vină, să răsfoiască o carte, să citească, ne-a spus scriitorul Daniel Meze, care a venit la târg și cu cartea sa, “Transilvania Love”, un roman palpitant despre tot ceea ce înseamnă provocările dragostei.

De asemenea, și cei de la Editura For You vă aștepată cu peste 150 titluri de spiritualitate, dezvoltare personală, vindecare, psihologie și parenting, iar cumpărătorii beneficiază și de o reducere de 50%.

Cei care înțeleg valoarea unei cărți vechi pot veni la standul Colecției de Carte și Artă Harnău. Tot aici, pasionații de filatelie și numismatică vor găsi timbre și monede pe care să le adauge în colecțiile lor.

“Brăila, din fericire, este printre puținele orașe care încurajează cultura. Este incredibil! Iar autoritățile chiar sprijină în mod real astfel de evenimente. Aici chiar am găsit deschidere”, ne-a declarat scriitorul Cristian Harnău, care vineri, la Bibliotecă, va lansa o nouă carte.

Pentru cei pasionați de istorie, inclusiv istoria locală, trebuie să poposească la standurile Editurii Istros a Muzeului Brăilei “Carol I” și Editura Proilavia a Bibliotecii “Panait Istrati”. 

Nu în ultimul rând, cei care sunt fascinați de Mihai Eminescu și Mihail Sebastian, dar și de cultura indiană, nu trebuie să omită standul editurii “Cununi de stele”, acolo unde vă așteaptă scriitoarea și traducătoarea de bengali Carmen Mușat Coman.

Alte edituri prezente la târg sunt Editura Torent Press a scriitoarei Doina Popescu Brăila, Editura Diana, Editura Eikon, Editura Napoca Star, Editura Nomina, Editura Vivaldi și SC Panait Istrati SRL.

Târgul este deschis până pe 10 septembrie, între orele 10.00 și 19.00. Pe lângă cărți, vizitatorii se pot răsfăța și cu dulciuri, limonadă și înghețată sau își pot achiziționa produse din miere și lavandă.

 

Concerte de muzică folk la Târgul de Carte. Cântă Trupa “Antic” și Grupul “Generații”

Iubitorii de lectură care vor veni astăzi și mâine la Târgul de Carte vor avea parte de două concerte de muzică folk. Astăzi, 7 septembrie, de la ora 17.00, va concerta Grupul Folk “Generații” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila. Vineri, 8 septembrie, de la ora 17.00, va cânta trupa “Antic”. Ambele spectacole vor avea loc în fața Teatrului “Maria Filotti”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro