Târgul auto, abandonat complet | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Târgul auto, abandonat complet

Târgul auto amenajat în urmă cu patru luni de Primărie, la marginea Brăilei, lângă Vărsătura, este complet pustiu, atât în timpul săptămânii cât şi sâmbăta şi duminica. Cum vânzătorii de maşini second-hand nu se înghesuie să-şi expună marfa acolo, nici cumpărătorii nu au de ce să-şi piardă timpul ca să ajungă în zonă. "Au fost vreo câteva persoane, s-au uitat, au văzut că nu e nicio maşină şi au plecat. Mai vine lumea, în special duminica, dar maşini nu mai aduce nimeni", ne-a spus, duminică, 16 ianuarie, în jurul orei 12.00, paznicul unei societăţi comerciale ce are sediul vizavi de Zona Liberă, locul unde este amplasat ceea ce se vrea a fi târgul auto brăilean. "E adevărat, nu prea avem clienţi. Treaba începuse bine în septembrie anul trecut, când i-am dat drumul. Atunci, mulţi dintre vânzătorii de maşini şi-au făcut abonamente lunare, ca să fie siguri că au loc în incinta târgului. Între timp, nu se mai înghesuie nimeni, deşi tarifele practicate de noi sunt destul de mici: un leu pe oră sau 40 lei abonament lunar", ne-a spus Dan Apostol, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPGL) din cadrul Primăriei Brăila. Întrebat de ce crede că brăilenii preferă să se ducă la târgurile de la Galaţi sau Focşani atunci când vor să-şi cumpere maşină la mâna a doua, directorul Apostol a spus că acolo există tradiţie în domeniu, implicit un vad comercial mai bun.

19targau1 Poliţiştii comunitari se plâng că află cu dificultate identitatea proprietarilor maşinilor scoase la vânzare, aspect ce se va rezolva odată cu apariţia Poliţiei Locale Pe de altă parte, este de notorietate faptul că, la Brăila, târgul nu este luat în seamă şi pentru că mulţi vânzători de maşini şi le expun pe domeniul public, pe trotuarele intersecţiilor intens circulate, fără a plăti niciun fel de taxă către municipalitate. Anul trecut, în luna noiembrie, primarul Aurel Simionescu ne-a spus că, pentru a se stopa aceste practici, Primăria va achiziţiona un utilaj special, pentru ridicarea autoturismelor în cauză şi îndepărtarea lor de pe domeniul public. Primarul a precizat că serviciul de ridicare a maşinilor care ocupă abuziv trotuarele şi parcările nu va mai fi externalizat. Cu alte cuvinte, operaţiunea nu va mai fi încredinţată unei firme private, aşa cum s-a întâmplat pe vremea administraţiei Cibu, când Primăria a încheiat un contract îndelung comentat, cu societatea "Ying Yang", patronată de Cornel Muşat. De data aceasta, de acţiune se va ocupa Primăria, prin intermediul SUPAGL. Punerea ei în practică nu va fi posibilă, însă, decât după ce se va achiziţiona autospeciala care va fi folosită la ridicarea maşinilor. "Utilajul în cauză este prins în buget, la capitolul investiţii. Rămâne de văzut dacă achiziţionarea lui va fi aprobată de consilierii locali, când se va vota bugetul", ne-a spus directorul Dan Apostol.

În rezolvarea problemei samsarilor de maşini se va implica şi viitoarea Poliţie Locală. "În momentul când vom prelua baza de date a Poliţiei Rutiere, vom putea identifica mai uşor proprietarii maşinilor scoase la vânzare. În prezent, pentru a-i putea sancţiona, trebuie să aşteptăm informaţii despre identitatea lor de la Poliţia Rutieră, demers ce poate dura până la 30 de zile", ne-a explicat Georgică Tănase, şeful Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Comunitare. După cum se ştie, peste câteva zile - cel mai probabil de la 1 februarie - Poliţia Comunitară se va transforma în Poliţie Locală, urmând să primească atribuţiuni şi în ceea ce priveşte circulaţia rutieră, sancţionând inclusiv oprirea şi staţionarea ilegale, nu doar ocuparea abuzivă a domeniului public, cum se întâmpla până acum.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro