• începând de vineri, 9 august, și până pe 18 august, cea mai veche arteră a Brăilei își va recăpăta freamătul și strălucirea de atădată • zeci de anticari/buchiniști din Brăila și din toată România, alături de români sosiți din Anglia, Franța, Belgia și Italia vor expune mii de obiecte vechi pe Strada Mihai Eminescu • „tarabele cu amintiri” se vor întinde din Piața Traian și până la intersecția cu Bulevardul Cuza • de la tablouri, bijuterii, vederi, gablonzuri și bancnote vechi și până la gramofoane, săbii de colecție, artizanat și mic mobilier, toate vor putea fi admirate de iubitorii de obiecte vintage și de colecționari
Tumultul Brăilei de odinioară va fi readus, preț de zece zile, pe Strada Mihai Eminescu.
Vineri, 9 august, pe cea mai veche arteră a orașului se redeschide Târgul Anticarilor, eveniment prilejuit de Zilele Brăilei. Inițiat, în urmă cu mai mulți ani, de actorul Florin Chirpac, cu sprijinul edililor care s-au aflat, în ultimii douăzeci de ani, la cârma urbei, Târgul Anticarilor de pe Regala adună an de an zeci de buchiniști sosiți din toată țara, ba chiar și români stabiliți în străinătate, care-și expun artefactele și minunățiile pe tarabe, fără a plăti taxă de participare.
Anul acesta, vor fi prezenți la Brăila anticari din Brăila, Galați, Constanța, Brașov, Buzău, Vrancea și Baia Mare, dar și colecționari români din Anglia, Franța, Belgia și Italia, care-și vor expune obiectele vintage și artefactele bunicilor, unele mai interesante decât altele, de o parte și de alta a Străzii Mihai Eminescu, din Piața Traian și până la Bulevardul Cuza. „Tot ceea ce geniul uman a putut crea din secolul XIX încoace”, după cum bine puncta Florin Chirpac, va fi expus pe vechea Cale Regală a Brăilei, până pe 18 august inclusiv.
Brăilenii vor putea admira și, de ce nu, achiziționa tablouri vechi, vederi, insigne și bancnote, cărți, obiecte din alpaca, bronz și alamă, săbii de colecție, bijuterii vintage, ceasuri, pendule, arme vechi, vase din porțelan, gramofoane, sfeșnice și mic mobilier, toate la prețuri ce pot fi ușor negociate. Pot afla, totodată, pe gratis, povestea care se ascunde în spatele fiecărui obiect expus.
„Am reușit să revitalizăm vechea Cale Regală, să-i redăm strălucirea de altădată. Îmi amintesc că, odinioară, parcurgeam acest drum de două ori pe zi și mă întrebam: Doamne, cum o fi arătat vechea Regală la 1900? Și atunci mi-am propus să organizez acest târg de antichități, cu sprijinul primarului, desigur, și al anticarilor brăileni. Pentru o săptămână, Regala își va recapăta strălucirea, dar și freamătul, tumultul de altădată”, a mai spus Florin Chirpac.