Târg de carte pe Regală | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Hrană pentru suflet

Târg de carte pe Regală

* vechea Cale Regală a Brăilei s-a transformat din nou într-un paradis al cărților * ediția de anul acesta reunește 15 edituri și volume pentru toate vârstele și preferințele, iar printre cărți se găsesc adevărate “comori” literare și povești ce trebuie descoperite

 

Centrul Istoric al Brăilei s-a transformat în aceste zile într-un adevărat "paradis al cărților", iar brăilenii care vor să își procure "hrană pentru minte și suflet" o pot face până duminică, 11 septembrie, la “Târgul de carte” organizat de Primăria Municipiului Brăila, în colaborare cu Consiliul Județean și Biblioteca Județeană "Panait Istrati".

Ediția din această toamnă reunește nu mai puțin de 15 edituri, care expun zilnic, între orele 10.00-19.00, mii de titluri ce își așteaptă, “cuminți”, cititorii. Vorbim de editurile Arco Iris, Atman, Diana Press, Proilavia, Istros, Litera, Torent Press, Vivaldi, Ari, Cununi de stele, Humanitas, Up, Librăria Cărturești, Press Shabby - Happy Art și Colecția de carte și artă Harnău, la care se adaugă autorii brăileni Siviu Radu și Doina Popescu-Brăila.  Scriitorul brăilean Mircea Cărbunaru, cu volumul "Colecționarul", participă din partea Editurii Up.

La târg veți găsi cărți pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele, iar editurile își întâmpină cititorii cu reduceri. Spre exemplu, cei de la Librăiile Humanitas oferă un discount de 25% la cărțile pentru copii și 20% la cele pentru adulți. Tot reduceri de până la 25% vă oferă și editura “Up”, la standul căreia veți găsi, printre altele, volume fantasy, thriller și romane polițiste.

Pentru cei mici, un stand ce nu trebuie ocolit este cel al editurii Arco Iris, acolo unde o puteți întâlni pe Victoria Furcoiu, autoarea îndrăgitei serii de cărți “Scrieri pentru copii, de la bunica”. Vorbim de cărți atractive, educative și amuzante, ce stimulează interesul copiilor pentru lectură. Mai mult, până sâmbătă, scriitoarea Victoria Furcoiu va fi prezent la târg și va desfășura ateliere cu cei mici.

Dacă și voi, cei mari, sunteți fascinați de povești, atunci ar trebui să poposiți câteva momente la standul editurii “Cununi de stele”. Acolo o veți întâlni pe scriitoarea și traducătoarea de bengali Carmen Mușat Coman, care vă va spune lucruri fascinante despre Mihai Eminescu, Mihail Sebastian și impactul operei lor în cultura indiană.

“Nu e prima oară când particip la Târgul de carte, vin în fiecare toamnă cu bucurie pentru că orașul e foarte frumos, partea veche unde suntem noi, oamenii sunt foarte prietenoși și stau la povești. Și povestim despre Eminescu și despre traducătoarea lui Eminescu în Asia. Le spun povestea în jurul unui proverb pe care îl trag dintr-un coșuleț cu înțelepciuni. Iar oamenii au timp și disponibilitatea cumva sufletească să asculte povești și să se mire, că o indiancă, Amita Bhose, s-a îndrăgostit de opera lui Eminescu. Sau că l-a tradus pe Mihail Sebasian în bengali. Piesele lui Mihail Sebastian, «Steaua fără nume», «Jocul de-a vacanța» s-au jucat pe scenele din India, prima dată în Calcutta, în anii '70. Așa că îi așept cu drag pe brăileni să vină să stăm la povești”, ne-a spus Carmen Mușat Coman.

 

Standul cu “comori”. Cărți cu semnătura lui Panait Istrati și Nichita Stănescu

Printre miile de cărți expuse la târg se găsesc și adevărate comori. Vorbim despre câteva volume cu autograful lui Nichita Stănescu, D. P. Perpessicius, Panait Istrati, Dumitru Radu Popescu sau Otilia Cazimir, aduse de scriitorul și colecționarul de cărți Cristian Harnău, de la editura  Colecția de carte și artă Harnău din Iași. Acesta a început să colecționeze volume încă din copilărie, de la vârsta de 10 ani, atunci când s-a îndrăgostit de lectură. De atunci și până în prezent au trecut 52 de ani, timp în care a adunat mii de cărți.

“Pentru această carte cu Nichita Stănescu am fost personal, aveam 18 ani, în 1978, la Galerie de Artă Victoria din Iași. Nichita Stănescu a venit și a lansat această carte și a dat autografe. Eu eram un elev de liceu, în clasa a XII-a la Colegiul «Eminescu» și m-am dus acolo și i-am luat autograf lui Nichita Stănescu. Pentru celelalte am făcut schimburi sau le-am achiziționat, le-am cumpărat de la colecționari ca și mine”, ne-a spus scriitorul Cristian Harnău, care va lansa astăzi la Bibliotecă volumul “Prezentul poetic al României”.

Prețurile pentru volumele ce poartă semnătura acestor mari autori ajung și la 1.500 lei, cum este volumul “Trecut și viitor” al unui Panait Istrati.

În final, mai trebuie spus că brăilenii care ajung în acest weekend pe Regala vor găsi nu doar cărți, ci și câteva standuri cu dulciuri, miere și lavandă. De asemenea, la târg sunt prezenți și cei de la Fundația “Lumina” Brăila și le puteți susține activitatea prin achiziționarea unor produse confecționate de reprezentanții ONG-ului, cum sunt săculeții pentru grădiniță.

Așadar, în acest weekend aveți toate motivele să vizitați Târgul de carte de pe Regală!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro