Mergi la conţinutul principal

VIDEO | Tânăr din Pitulați, prins cu 14 de kg de materiale pirotehnice și trei fazani ținuți ilegal în captivitate

marți, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila au depistat la domiciliul unui tânăr de 29 de ani, din sat Pitulați, cantitatea de aproximativ 14 de kg de materiale pirotehnice, încadrate la categoriile din clasele  F2, F3 și P1 •  la domiciliul acestuia au fost găsite trei păsări vii, din specia fazan comun

 

«Arsenal» de materiale pirotehnice, în prag de sărbători! Un bărbat din satul Pitulați avea acasă materiale pirotehnice, dar și trei fazani care erau ținuți ilegal în captivitate.

În cursul zilei de marți, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila au depistat la domiciliul unui tânăr de 29 de ani, din sat Pitulați, cantitatea de aproximativ 14 de kg de materiale pirotehnice, încadrate la categoriile din clasele  F2, F3 și P1 și un dispozitiv tip detector de metale. “De asemenea, la domiciliul acestuia au fost găsite trei exemplare de păsări vii, din specia fazan comun, capturate ilegal și ținute în captivitate. Cei trei fazani, au fost ridicați în prezența reprezentantului din cadrul A.J.V.P.S. (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Brăila) Brăila și eliberați de către administratorul fondului cinegetic de vânătoare de unde au fost recoltați”, au precizat polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Totodată, la domiciliul unui bărbat de 39 de ani, din comuna Unirea, a fost descoperită și ridicată o baterie de artificii cu 100 de focuri de aproximativ 6 kg, ce face parte din categoria F3 de materiale pirotehnice.

Potrivit polițiștilor, cercetările continuă în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și pentru infracțiunea de braconaj cinegetic. Întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 2.200 de lei, a fost ridicată și indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

Tot la data de 13 decembrie, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila au depistat la domiciliul unui tânăr de 19 de ani, din Brăila, cantitatea de aproximativ 6 kg de materiale pirotehnice, încadrate la categoriile din clasa F2.

În vederea prevenirii producerii unor evenimente negative, care pun în pericol sănătatea și integritatea corporală a cetățenilor, poliția recomandă implicarea activă a brăilenilor și sesizarea organelor de poliție a faptelor ce pot constitui ilegalități la regimul articolelor pirotehnice!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro