Un brăilean de 25 de ani, aflat în căutarea unui loc de muncă peste hotare, a fost ţepuit de o falsă firmă de intermediere, ce figura cu sediul în oraşul Feldioara, judeţul Braşov. Tânărul, din oraşul Ianca, a găsit "firma" în urma unei simple căutări pe internet, reprezentantul acesteia spunându-i că se ocupă de toate actele, după achitarea sumei de 300 de lei, ba chiar i-a trimis şi un contract de angajare. Cel în cauză a achitat banii ceruţi, a semnat contractul primit, însă la doar câteva zile a avut parte de o surpriză neplăcută. "Persoana în cauză primeşte un mesaj pe telefonul mobil, prin care este informat că i-a fost reziliat contractul de muncă. Încercând să ia legătura cu firma intermediară, victima constată că persoana de contact nu mai este de găsit", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Cu toate acestea, tânărul nu s-a grăbit să depună plângere, deoarece suspectul i-a garantat returnarea sumei de 300 de lei în termen de două luni, în cazul în care angajarea nu se va realiza. După ce au trecut cele două luni, brăileanul şi-a dat seama că a fost păcălit şi s-a decis, în sfârşit, să sesizeze Poliţia.
Pentru a evita astfel de cazuri, poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să fie extrem de prudenţi şi să nu cadă în capcanele internetului, chiar dacă ofertele sună ademenitor şi vin parcă să le împlinească visul. Poliţiştii precizează că existenţa unei persoane de contact, care poate fi auzită prin telefon, nu este sub nicio formă o garanţie că nu vom fi păcăliţi. "Trebuie verificat dacă firma există în realitate, dacă obiectul activităţii este cel pe care îl menţionează, dacă are contactele pe care le susţine, cu angajatori din străinătate, dacă aceştia există în realitate etc. Este esenţială verificarea informaţiilor înainte de a întreprinde orice altă acţiune (achitarea unor sume de bani sau deplasarea în străinătate)", a mai adăugat sursa citată.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.