Mergi la conţinutul principal

Tânăr de 24 de ani hăcuit de un sexagenar

Agresiune pe strada Principală din satul Urleasca, comuna Traian, finalizată cu arestarea unei persoane în vârstă şi spitalizarea unui tânăr care a suferit leziuni destul de grave în zona capului şi trunchiului.
Potrivit procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pe 20 iulie 2015 s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Neculai Petrea, în vârstă de 60 de ani, domiciliat în satul Urleasca, comuna Traian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, faptă prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 188 alin 1 Cod penal.

Tânăr de 24 de ani făcut KO de un bătrân

În aceeaşi zi, prin ordonanaţa procurorului criminalist, s-a dispus reţinerea inculpatului Neculai Petrea pe o perioadă de 24 de ore, începând cu ora 16:40, până la data de 21 iulie 2015, ora 16:40. Dosarul penal a fost înaintat marţi, 21 iulie, instanţei Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă, măsură preventivă admisă în aceeaşi zi de judecători. "Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de arestare preventivă a inculpatului Petrea Neculai (...) dispune arestarea preventivă a inculpatului Petrea Neculai, cercetat pentru tentativă la comiterea infracţiunii de omor, faptă prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 21 iulie 2015 până la data de 19 august 2015 inclusiv", se precizează pe site-ul instanţei judecătoreşti.
Potrivit comunicatului emis, ieri, de Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, "la data de 19 iulie 2015 (duminică seara - n.r.), în jurul orei 20:30 - 21:00, pe fondul unui conflict anterior, inculpatul Petrea Neculai a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit luat de acasă şi cu o lopată (!) persoanei vătămate Ionaşcu Sandu, în zona scalpului, feţei, omoplatului drept, în partea lateral - dreapta a trunchiului, partea lateral - strânga a trunchiului şi în alte zone ale corpului, cauzând plăgi înţepate şi pneumotorax (sânge în cavitatea toracică - n.r.)".
Leziunile vor necesita, potrivit actului medico - legal, 23 - 25 de zile de îngrijiri medicale. Deşi nu se precizează dacă victimei i-a fost pusă viaţa în primejdie, "datorită împrejurărilor în care a fost comisă fapta, obiectului vulnerant folosit, intensităţii loviturilor, s-a considerat că leziunile sunt apte de a pune viaţa persoanei vătămate în primejdie", precizează sursa citată.
Surse judiciare ne-au precizat că agresiunea s-a petrecut duminică seara pe strada Principală din satul Urleasca, victima de 24 de ani fiind în stare avansată de ebrietate. Acesta a fost şi motivul pentru care Ionaşcu a fost făcut KO de consăteanul de 60 de ani. În plus, bătrânul era în avantaj pentru că era înarmat cu un cuţit şi o lopată. Interesant este şi faptul că Sandu Ionaşcu urma să-şi aniverseze
ziua de naştere luni, 20 iulie 2015.
Iniţial, Neculai Petrea a fost cercetat pentru loviri sau alte violenţe. Ulterior, dată fiind gravitatea leziunilor şi "armele" folosite în încăierare, sexagenarul de la Urleasca a fost reţinut pentru tentativă de omor. Cercetările sunt efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) - IPJ, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.
"În sarcina inculpatului Petrea Neculai s-a reţinut săvârşirea unei infracţiuni intenţionate contra vieţii, pedeapsa prevăzută de textul de lege incriminator este mai mare de 5 ani, iar privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordnea publică", a mai precizat reprezentantul BIRP din cadrul PT Brăila. Cercetările continuă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro