Mergi la conţinutul principal

Tânăr brăilean, dublu medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Studenţi

• campionul este Cristian Grecu, fost elev al Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”, în prezent student la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi • în gimnaziu şi liceu Cristian a participat la şase olimpiade naţionale de matematică şi la trei olimpiade naţionale de religie

 

Un tânăr din Brăila este campion internaţional la matematică! Cristian Stelian Grecu, fost elev al Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”, în prezent student la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) - Facultatea de Automatică şi Calculatoare, a câştigat două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Studenţi (“Super Final Round of Mathematical International Olympiad”), competiţie organizată în perioada 22-24 septembrie la Universitatea Ariel din Israel. Prima medalie a fost obţinută împreună cu echipa care a reprezentat România la olimpiadă, formată din Cristian Grecu şi Ioan Stanciu - Facultatea de Automatică şi Calculatoare a TUIASI şi Ştefan Răzvan Bălăucă - Facultatea de Informatică a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Trebuie precizat că echipa României a reuşit să obţină punctajul maxim, la egalitate cu echipa Universităţii de Stat Lomonosov din Moscova, Rusia, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi”.

Cea de-a doua medalie de aur câştigată de Cristian a fost la etapa individuală, etapă la care au participat 90 de finalişti. La această probă o medalie de aur a obţinut şi Ştefan Radu Bălăucă, un alt student din echipei României.

Per total, la Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Studenţi s-au calificat 214 studenţi de la 64 de universităţi din întreaga lume.

Tânărul brăilean Cristian Grecu este un nume sinonim cu performanţa, participând în gimnaziu şi liceu la foarte multe olimpiade naţionale. Acesta a reprezentat de şase ori Brăila în etapa pe ţară a olimpiadei de matematică, având în palmares două medalii de argint şi două de bronz. Cristian a participat şi la trei olimpiade de religie, unde a câştigat un premiu special. Într-un articol publicat de cotidianul “Obiectiv” în 2018 tânărul mărturisea că a primit oferte de la facultăţi din afară, dar a preferat să rămână să studieze în ţară.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro