Brăileanul Teodor Manolache, fost elev al Liceului de Arte, s-a făcut remarcat la "Anti-corruption Film Festival 2015", proiect de educaţie anticorupţie prin film. Zilele trecute au fost premiaţi câştigătorii la Cluj, iar Teodor Manolache a obţinut premiul II, cu filmul "Fantoma Trecutului". Nu este pentru prima dată când brăileanul obţine premii pentru filmele realizate. În aprilie 2014, Cristi Jianu şi Teodor Manolache, care atunci erau elevi în clasa a XII-a la Liceul de Arte, au reuşit să se remarce la Concursul Internaţional "Infomatrix". Ei au obţinut Premiul III la secţiunea "Scurt metraj", cu filmul "The Sunset of the Soul". Tema secţiunii viza familiile cu probleme şi se solicita realizarea unui filmuleţ care să evidenţieze o anumită problemă de actualitate, dar să şi transmită un mesaj, să ofere o soluţie.
Acum, tânărul brăilean a mai obţinut un premiu. Astfel, în perioada 30 mai - 3 iunie, Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne, Asociaţia Pro Democraţia şi Fundaţia Hanns Seidel România au organizat la Cluj etapa finală a proiectului Anti-corruption Film Festival 2015, având ca temă educaţia anticorupţie prin film. Proiectul a fost asociat Festivalului Internaţional de Film Transilvania - TIFF, aflat la a 14-a ediţie. Principala acţiune a proiectului a constat în organizarea unei competiţii de filme de scurt-metraj adresată deopotrivă cineaştilor amatori şi profesionişti din România. După cum se arată în comunicatul postat pe site-ul DGA, sâmbătă, 30 mai, la Casa TIFF, organizatorii au premiat cele mai bune 3 filme de scurt metraj înscrise în concursul organizat în cadrul proiectului. Astfel, premiul I a fost câştigat de Aciobăniţei Constantin din Piatra Neamţ, cu scurt metrajul "Lumea în care am vrea să trăim!", premiul II i-a revenit lui Manolache Teodor din Brăila, cu filmul "Fantoma Trecutului", iar premiul III a mers la Nistor Aurelian din Giurgiu, cu filmul "Sweet dreams". Totodată, au fost acordate 7 menţiuni simple şi o menţiune specială.
Beneficiind de contribuţia directă a ofiţerilor de prevenire ai Direcţiei Generale Anticorupţie, proiectul a debutat cu organizarea unor seminarii de informare în liceele şi universităţile din cele 41 de judeţe şi Municipiul Bucureşti la care au participat aproximativ 5.400 de elevi studenţi şi profesori. Activitatea a fost dublată de campania de promovare şi înscriere în competiţia de filme de scurt-metraj.