Mergi la conţinutul principal

Tâlharul Ferenţ, zis “Ceolofan”, adus cu escortă din Italia

• extrădat din Italia şi adus la Brăila de către ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale - IPJ, recidivistul Ferenţ Stan a fost arestat şi trimis în judecată pentru tâlhărie calificată • în aprilie anul trecut, împreună cu un individ rămas neidentificat, Ferenţ l-a atacat şi l-a lovit pe un tânăr, sustrăgându-i lanţul de aur şi un I-PHONE 6 Gold • atacatorul a fugit în Italia, însă a fost dat în urmărire prin Interpol, fiind capturat de carabinieri şi expediat în România • autorul agresiunii a negat săvârşirea faptei, ignorând probele prezentate de anchetatori

 

Autor al unei agresiuni în scop de jaf petrecute la începutul lunii aprilie 2016, Ferenţ Stan, în vârstă de 25 de ani, zis “Ceolofan” - recidivist cu o “coadă” de 234 de zile de închisoare rămase neexecutate - a fost arestat preventiv şi trimis în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Capturat în Italia, după ce a stat fugar 1 an şi 3 luni, “Ceolofan” se află acum în Arestul IPJ Brăila.

 

Tânăr atacat şi lăsat fără cunoştinţă când se întorcea de la discotecă

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Velea, în noaptea de 2/3 aprilie 2016, în jurul orei 3:40, Ferenţ Stan zis “Ceolofan” se deplasa pe B-dul Dorobanţilor împreună cu un alt infractor. La 27 de metri distanţă de intersecţia cu strada Diana, cei doi s-au întâlnit cu Ionuţ P, un tânăr care se întorcea de la discotecă şi, fără să stea pe gânduri, l-au lovit în zona capului, lăsându-l fără cunoştinţă. Anchetatorii spun că atacul a durat doar nouă secunde, după care agresorii i-au sustras tânărului telefonul I-PHONE 6 Gold şi lanţul de 70 de grame aur de la gât şi au părăsit în fugă zona.

Patru martori au declarat ulterior că, în jurul orei 3:30, l-au condus pe Ionuţ cu autoturismul pe B-dul Dorobanţilor, iar când acesta nu a mai răspuns la telefon, l-au căutat. La ora 3:45, victima a fost găsită fără cunoştinţă pe trotuar, fiind condusă la spital, pentru îngrijiri medicale. Potrivit Serviciului de Medicină Legală Brăila, tânărul prezenta leziuni la cap şi nu numai, având nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale.

Pentru identificarea agresorilor, pe 6 aprilie acelaşi an, s-a autorizat localizarea, interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice efectuate de la şi către terminalul mobil sustras prin violenţă de la Ionuţ P. Poliţiştii l-au identificat, astfel, pe un inginer din Tecuci, judeţul Galaţi, care a precizat că a cumpărat telefonul I-PHONE 6 de la un individ, Patica, zis “Oliver”. La rândul său, “Oliver” a precizat că are telefonul de la Ferenţ Stan, din Brăila (unchiul inculpatului Ferenţ Stan, zis “Ceolofan”) care i-l dăduse pe 4 aprilie, ca să-l vândă. Stan (unchiul) le-a spus anchetatorilor că a achiziţionat telefonul cu suma de 50 lei de la nepotul său, “Ceolofan”, care i-a spus că “l-a furat de la un tânăr”, în noaptea de 2/3 aprilie.

 

Ferenţ Stan, dat în urmărire internaţională şi capturat

Unchiul agresorului le-a mai spus poliţiştilor că acesta a plecat în Italia în seara zilei de 5 aprilie 2016, prin intermediul firmei de transport “Atlassib”, afirmaţie confirmată de imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la “Atlassib”. Probă la dosar sunt şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la Cofetăria “Narcisa”, de pe B-dul Dorobanţilor, care-l surprind pe Ferenţ Stan, zis “Ceolofan” şi pe celălalt autor al tâlhăriei (neidentificat) părăsind în fugă zona, după ce-l atacaseră pe Ionuţ P.

“Inculpatul a fost căutat la domiciliu în mai multe rânduri, dar fără rezultat, fiind, totodată, citat să se prezinte la Poliţia Municipiului Brăila, în vederea audierii (...), rezultând cu certitudine faptul că acesta s-a sustras urmăririi penale. Urmărit general la nivel naţional şi internaţional, inculpatul Stan Ferenţ a fost depistat de către autorităţile italiene şi, în urma procedurilor de extrădare, a fost preluat, la data de 7 iulie 2017, de către ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) - IPJ şi condus, a doua zi, la Judecătoria Brăila”, precizează procurorul de caz. Astfel, pe data de 8 iulie 2017, Ferenţ Stan, zis “Ceolofan”, a fost arestat preventiv o perioadă de 30 de zile, pentru tâlhăria comisă la începutul lunii aprilie 2016.

Audiat pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Ferenţ Stan a negat în mod constant săvârşirea faptei, afirmând că, de fapt, el ar fi fost cel bătut de tânărul găsit fără cunoştinţă pe B-dul Dorobanţilor (!) şi că “s-a luptat” cu acesta preţ de 10 minute. Potrivit procurorului care s-a ocupat de caz, inculpatul a mai susţinut că se cunoştea cu tânărul atacat în aprilie anul trecut, “fapt contrazis prin declaraţiile persoanei vătămate, care a vizionat inclusiv imaginile video în care apare inculpatul, arătând că nu-l cunoaşte nici după nume, nici după poreclă şi nici după fizionomie”.

Telefonul recuperat de poliţişti i-a fost restituit, încă de anul trecut, tânărului atacat şi jefuit pe stradă. Acesta solicită însă despăgubiri de 7.000 lei, contravaloarea lanţului de aur pe care “Ceolofan” şi însoţitorul său i l-au smuls de la gât, în momentul atacului.

Potrivit fişei de cazier, Ferenţ Stan a mai fost condamnat de mai multe ori pentru tentativă la tâlhărie, tâlhărie şi furt calificat. A fost liberat din penitenciar la data de 28 mai 2014, cu o “coadă” de 234 de zile de închisoare rămase neexecutate.

Cazul se află acum pe rolul instanţei de judecată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro