Mergi la conţinutul principal

Tâlharul din zona Catedrală. Condamnarea

George Lemnaru, în vârstă de 18 ani, a fost condamnat de Judecătoria Brăila la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe durata de 1 an • la începutul acestui an, tânărul a atacat-o pe o bătrână care se întorcea de la piaţă, furându-i poşeta în care avea 400 de lei şi telefonul mobil •  camerele de supraveghere din zona Catedralei l-au surprins pe tâlhar iar poliţiştii au reuşit în scurt timp să îl prindă

 

Trimis în spatele gratiilor după ce a tâlhărit o bătrână, în zona Catedrală. Atacatorul este George Lemnaru, în vârstă de 18 ani, care a fost condamnat de Judecătoria Brăila la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe durata de 1 an. Sentinţa primei instanţe, pronunţată în ziua de 4 decembrie, nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Tânărul a comis fapta la începutul acestui an, când a atacat o bătrână şi i-a furat poşeta în care avea o sumă de bani şi telefonul mobil. Poliţiştii au dat repede de urma tâlharului cu ajutorul imaginilor suprinse de camerele de supraveghere din zona Catedralei. Atacatorul a fost arestat după atacul violent.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului George Lemnaru, în primăvara acestui an, el fiind cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

S-a stabilit faptul că, în ziua de 29 ianuarie 2018, în jurul orei 14.00, brăileanca I.T., persoană în vârstă, se întorcea de la piaţă pe B-dul Dorobanţilor, ţinând în mâna stângă poşeta, iar în mâna dreaptă sacoşa cu cumpărături. La intersecţia cu strada Tineretului, bătrâna a fost atacată din spate de un individ care i-a smuls poşeta din mână. Fiind bruscată de tâlhar, victima s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, lovindu-se la mâini şi genunchi.

Atacatorul nu a fost afectat de faptul că bătrâna se prăbuşise la pământ, el fiind mulţumit că a reuşit să-i ia acesteia poşeta. Tânărul a luat-o la goană pe strada Tineretului, după care a dispărut fără urmă printre blocuri. Bătrâna atacată în stradă a suferit leziuni şi a avut nevoie de 3 zile de îngrijiri medicale. Ea a reuşit totuşi să-l descrie ulterior pe tâlhar, ceea ce i-a ajutat pe anchetatori să îl identifice. Victima a observat că atacatorul avea haine închise la culoare, el purtând pe cap un fes verde şi o glugă. Poliţiştii au dat imediat startul anchetei.

Poşeta abandonată de tâlhar, evident după ce a luat tot ce era în interior, a fost găsită de doi brăileni, la scurt timp după comiterea faptei, aceştia mergând la domiciliul femeii pentru a i-o înapoia. Bătrâna a constatat că lipseşte telefonul mobil, precum şi suma de 410 lei.

Poliţiştii au pus sub urmărire telefonul mobil şi au reuşit să dea de urma aparatului pe care atacatorul îl vânduse unui fost coleg din comuna Vădeni. Oamenii legii au folosit drept probe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona în care s-a petrecut tâlhăria. Pe 19 februarie 2018, George Lemnaru a fost condus la sediul poliţiei, pentru cercetări, iar ulterior a fost arestat preventiv.

Potrivit procurorului de caz, Lemnaru a recunoscut săvârşirea faptei şi a participat la reconstituire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro