Mergi la conţinutul principal

Tâlharul de la casa de schimb valutar. Patru ani de închisoare pentru 220 euro

* deşi a sperat la o pedeapsă mai uşoară, inculpatul Sorinel N. nu a avut câştig de cauză la Curtea de Apel Galaţi, unde a formulat apel împotriva sentinţei penale a primei instanţe * individul care i-a sustras suma de 220 euro unei femei, la o casă de schimb valutar de pe Calea Călăraşilor, a rămas cu pedeapsa de 4 ani închisoare, aplicată de Judecătoria Brăila

 

 

 

Tâlharul de la casa de schimb valutar de pe Calea Călăraşilor a trăit cu speranţa că va primi o pedeapsă mai blândă în urma apelului formulat la Curtea de Apel Galaţi, însă a primit veşti proaste. Recent, instanţa superioară nu a admis cererea formulată de inculpatul Sorinel N., care a rămas cu pedeapsa de 4 ani închisoare, aplicată în primă instanţă. “Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul N. Sorinel împotriva sentinţei penale din 05.02.2020 a Judecătoriei Brăila. Menţine starea de arest a inculpatului N. Sorinel şi deduce din pedeapsa aplicată, reţinerea şi arestarea preventivă de la data de 07.10.2019 la zi. Onorariul apărătorului din oficiu, în sumă de 868 lei, se va vira către Baroul Galaţi din fondurile Ministerului Justiţiei. Obligă pe inculpatul apelant la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, este soluţia pronunţată de Curtea de Apel Galaţi.

La începutul lunii februarie, magistraţii Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul N. Sorinel la o pedeapsă de 4 ani închisoare, el fiind obligat să urmeze şi tratament medical, pentru a nu mai fi un pericol pentru cetăţeni. Inculpatul nu a stat prea mult pe gânduri după ce a primit condamnarea, ci a formulat apel şi a crezut că va scăpa de închisoare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. În rechizitoriul procurorului se arăta faptul că, la data de 7 octombrie 2019, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost înregistrat dosarul privind pe inculpatul acuzat de tâlhărie în zona unei case de schimb valutar din municipiu. Potrivit procurorului de caz, la data de 7 octombrie, în jurul orei 13.40, inculpatul N.S. a deposedat-o, prin violenţă, de suma de 220 euro pe persoana vătămată S.S. Aceasta se afla în incinta unei case de schimb valutar din municipiul Brăila. “La momentul depistării, asupra inculpatului a fost găsită, în urma controlului corporal, suma de 220 euro în buzunarul din spate al pantalonului cu care era îmbrăcat”, au arătat procurorii.

Fapta a fost comisă chiar în miezul zilei, la o casă de schimb valutar de pe Calea Călăraşilor, o femeie de 32 de ani fiind lăsată fără suma de 300 de euro. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, în momentul în care operatoarea i-a înmânat suma de bani persoanei vătămate, din spatele acesteia, un bărbat necunoscut i-a smuls banii. Aceasta s-a luptat cu el, reuşind să îşi recupereze suma de 80 de euro, moment în care a intervenit agentul de pază al societăţii, care l-a imobilizat pe suspect până la sosirea echipajului de poliţie. Bărbatul a fost percheziţionat de poliţişti, asupra sa fiind găsită diferenţa de bani, respectiv cei 220 de euro. Acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, el fiind apoi arestat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro