Mergi la conţinutul principal

Tâlharul de la casa de schimb valutar nu scapă nici de judecată, nici de arest

* instanța a respins excepțiile invocate în cauză de inculpatul G.D., gălățeanul acuzat de infracțiunea de tâlhărie calificată, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 5 aprilie * în decembrie, bărbatul a încercat să jefuiască o casă de schimb valutar din Brăila, a agresat-o pe angajata societății și a pus mâna pe o sumă de bani, însă a fost prins de polițiști chiar la locul faptei * tâlharul a ajuns la arest, iar ultima prelungire a măsurii de arest a fost dispusă în luna martie

 

Gălățeanul care a încercat să jefuiască o casă de schimb valutar din Brăila, în luna decembrie, rămâne în continuare la arest, măsura preventivă fiind prelungită în această lună. Inculpatul care a agresat-o pe angajata societății și a pus mâna pe o sumă de bani, el fiind prins chiar la fața locului de polițiști, nu a reușit să scape de judecată. Recent, magistrații Judecătoriei Brăila au constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 6628/P/2021 emis la data de 10 ianuarie 2022 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, legalitatea administrării probelor și legalitatea efectuării actelor de urmărire penală, privind pe inculpatul G. D. trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. “Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul G. D. și fixarea termenului de judecată, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri (...)”, este soluția Judecătoriei Brăila.

În cauză nu s-a formulat contestație, astfel că acum s-a stabilit primul termen de judecată în acest dosar, pentru data de 5 aprilie, după cum se arată pe site-ul instanței.

La începutul lunii martie, judecătorii au menținut - ca fiind legală și temeinică - măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul G. D.

După cum v-am mai informat, în luna decembrie, individul mascat și înarmat cu un pistol de jucărie, a dat buzna într-o casă de schimb valutar din Brăila unde a agresat-o pe angajata firmei și i-a sustras banii. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului G.D., un gălățean care a fost arestat după comiterea faptei, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila.

Fapta a fost comisă la data de 19 decembrie, în miezul zilei, la o casă de schimb valutar de pe Calea Galați. Gălățeanul care a agresat-o pe angajata societății a pus mâna pe o sumă de bani, însă nu a apucat să plece cu prada. Din casa de schimb valutar a fost sustrasă suma de 2.825 de euro și 214 lei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate de polițisti, banii fiind găsiți asupra bărbatului în urma controlului corporal efectuat.

După cum au arătat procurorii, din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că la data de 19 decembrie, în jurul orelor 13.30, inculpatul, având fața acoperită, a pătruns în incinta unei case de amanet din municipiul Brăila. “Prin folosirea de amenințări cu un pistol de jucărie și prin exercitarea de violențe fizice, a sustras sumele de 2.825 euro și 214 lei, provocându-i persoanei vătămate leziuni traumatice ce au necesitat 1 - 2 zile de îngrijiri medicale, inculpatul fiind prins în flagrant de organele de poliție. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale”, au arătat procurorii.

În decembrie, individul a ajuns în spatele gratiilor, măsura arestului preventiv fiind prelungită în lunile următoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro