Mergi la conţinutul principal

Tâlharul de la casa de schimb valutar. Condamnarea

inculpatului Sorinel N., cel care i-a sustras suma de 220 euro unei femei, la o casă de schimb valutar de pe Calea Călăraşilor, a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare • prima instanţă l-a obligat pe tâlhar la tratament medical până la însănătoşire, pentru a nu mai reprezenta un pericol pentru cetăţeni • sentinţa dată de Judecătoria Brăila nu este definitivă

 

Bărbatul care a atacat o femeie la casa de schimb valutar şi i-a furat banii, în octombrie 2019, a fost trimis în spatele gratiilor. La începutul lunii februarie, magistraţii Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul N. Sorinel la o pedeapsă de 4 ani închisoare. El trebuie să urmeze şi tratament medical, pentru a nu mai fi un pericol pentru cetăţeni. Oricum, sentinţa nu este definitivă, iar în cauză a fost deja formulat apel, după cum se arată pe site-ul instanţei. “Condamnă pe inculpatul N. Sorinel la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare şi pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, faptă săvârşită la data de 07.10.2019, persoană vătămată S. S. Contopeşte pedeapsa aplicată pentru fapta dedusă judecăţii cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală din 23.05.2019 a Judecătoriei Brăila definitivă la data de 25.10.2019 prin decizia penală a Curţii de Apel Galaţi, urmând ca inculpatul N. Sorinel să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani, la care se adaugă un spor de 1 an, în total urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă totală de 4 ani închisoare. Menţine starea de arest a inculpatului. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii din 07.10.2019 şi arestării preventive de la 08.10.2019 la zi. Ia faţă de inculpat măsura de siguranţă a obligării la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Brăila.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. În rechizitoriul procurorului se arăta faptul că, la data de 7 octombrie 2019, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost înregistrat dosarul privind pe inculpatul acuzat de tâlhărie în zona unei case de schimb valutar din municipiu. Potrivit procurorului de caz, la data de 7 octombrie, în jurul orei 13.40, inculpatul N.S. a deposedat-o prin violenţă de suma de 220 euro pe persoana vătămată S.S. Aceasta se afla în incinta unei case de schimb valutar din municipiul Brăila. “La momentul depistării, asupra inculpatului a fost găsită în urma controlului corporal suma de 220 euro în buzunarul din spate al pantalonului cu care era îmbrăcat”, au arătat procurorii.

Fapta a fost comisă chiar în miezul zilei, la o casă de schimb valutar de pe Calea Călăraşilor, o femeie de 32 de ani fiind lăsată fără suma de 300 de euro.   În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, în momentul în care operatoarea i-a înmânat suma de bani persoanei vătămate, din spatele acesteia, un bărbat necunoscut i-a smuls banii. Aceasta s-a luptat cu el, reuşind să îşi recupereze suma de 80 de euro, moment în care a intervenit agentul de pază al societăţii, care l-a imobilizat pe suspect până la sosirea echipajului de poliţie. Bărbatul a fost percheziţionat de poliţişti, asupra sa fiind găsită diferenţa de bani, respectiv cei 220 de euro. Acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, el fiind apoi arestat pentru 30 de zile. După ce s-a dispus trimiterea în judecată, dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro